Brać czy nie o to jest pytanie!!!

03 Gru 2009, 21:43

witam. otóż sprawa wygląda następująco. znajomy ma do sprzedania polo 97 rok, 60tys przebiegu 1,4 75 koni za 7800zł. samochód jak widać nie wyjeżdżony, stał w garażu przez większość czasu, w 100% sprawny z kompletem opon zimowych. brać to auto? pojeździ nim trochę?
zależy mi przede wszystkim na niskiej awaryjności i ekonomii. czy może szukać w tej cenie czegoś lepszego?

pozdrawiam
Jacquess
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

03 Gru 2009, 22:18

Znajomy jest pierwszym właścicielem? Jeśli nie to przebieg pomnóż razy 2 a najlepiej razy 3. Jeżeli faktycznie jest jak piszesz to trzeba brać póki jest okazja niemniej trochę mi się to wydaje dziwne - niektóre samochody po 2 latach mają większy przebieg.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Gru 2009, 22:21

No co ty moi dziadkowie kupili w 1999 roku seicento w salonie i do tej pory nastukali 28 tys przebiegu. Maja udekomentowany, serwis ASO. Ja za pol roku to seicento przejmuje i sprzedaje i kupuje sobie roverka 200 albo 25.
Mozna? Mozna
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

03 Gru 2009, 22:21

tak pierwszy właściciel, stary dziadek. samochodem jeździł do kościoła co niedziele i święta.
dokumenty są na ten przebieg, także myślę, że nie jest to wał. czyli decydować się? czy szukać dalej?
Jacquess
Nowicjusz

04 Gru 2009, 09:19

Jasne ze bierz,kiedyś to znaczy w latach 90 VWPolo byl w czołówce razem z Japonczykami jezeli chodzi o bezawaryjność.Taki przebieg jest jak najbardziej w Polsce realny,jezeli jest to naprawde pierwszy posiadacz tej polówki :wink:
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

04 Gru 2009, 20:26

Bierz póki możesz, przebieg rzeczywiście mały ale przy jeżdzie starszych ludzi co niedziele lub co 2 to nie ma się co dziwić. Oczywiście może być coś z tym przebiegiem kręcone ale skoro to twój znajomy to raczej kitu by ci nie wciskał...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...

04 Gru 2009, 21:16

No raczej ze brać i to póki jeszcze jest
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Gru 2009, 21:57

Ten stary dziadek do kościoła jeździł tym autem od 97 roku czy kupił go później?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Gru 2009, 22:37

Pisze ze 1wlasciciel wiec musial nim od nowosci smigac
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 09:15

No mam jednego wujka(facet po 70) ma polo z 98 przebieg 80 tys. i znam tez ludzi ktorzy tym autem nastukali 400(ten sam rocznik) co pozytwnie swiadczy o tym modelu- trudno go zajezdzic :wink: Najwiekszy "-" to ubogi wypas z aut z salonu PL
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

05 Gru 2009, 10:54

barol91 napisał(a):Pisze ze 1wlasciciel wiec musial nim od nowosci smigac

Tylko, że u nas 1 właściciel oznacza często pierwszego właściciela w karaju po sprowadzeniu ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Gru 2009, 11:36

Prawda... :)
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 16:25

Kubuch no to to ja wiem :wink: ale jesli jest kupiony w Polskim salonie to napewno bd 1wlasciciel
Barol
Awatar użytkownika

05 Gru 2009, 17:43

zależy jak jeździł, równie dobrze mógł za te 60 tys. zajeździć ten samochód
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

05 Gru 2009, 18:22

andrewb25 napisał(a):zależy jak jeździł, równie dobrze mógł za te 60 tys. zajeździć ten samochód

Swego czasu był w internecie filmik jak dziadek wjeżdżał do garażu (Seicento). Cały bok zarysował. Ale, mniejsza o te rysy. Dziadek manewrował z gazem wciśniętym w podłogę, popuszczając lekko sprzęgło. Samochód wył jak zarzynany. Od tego czasu (tak naprawdę to już wcześniej, ale to mnie przeraziło) mam mieszane uczucia przy samochodach od "niepalących, dziadków/kobiet, śmigających tylko w niedzielę".

Oczywiścnie to tylko taka uwaga, bo może się zdarzyć, że te Polo faktycznie jest dobry (sam miałem 11-to letnią Corsę z przebiegiem 120 tys. i nie zajechaną).

Jacquess napisał(a):polo 97 rok, 60tys przebiegu (...) brać to auto? pojeździ nim trochę?

Z takim przebiegiem, to on prawdę mówiąc dopiero zacznie jeździć ;)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\