Brak biegów citroen ax

17 Paź 2014, 13:56

Po ruszenia 1 bieg, a drugi nie chciał wskoczyć. Po chwili żadnego biegu nie miałem.weszlem pod auto I tak ten pręt od lewarka co idzie pod skrzynie wypadła kulka(sierżant jeśli dobrze doczytałem) chciałem ją włożyć lecz wypada powinna wejść z oporami. I teraz moje pytanie gdzie mogę dostać tą część? Lub jak to zreperować? W pobliskich autozłomach brak czesci
Citroenax93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Citroën ax
Silnik: 1.0 954.00ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

18 Paź 2014, 15:10

Jest ktoś kto pomoże zdaje mi się czy nie powinno być tam tuleje lub łożyska
Citroenax93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Citroën ax
Silnik: 1.0 954.00ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

18 Paź 2014, 19:33

Pewnikiem to jakaś duperela lecz nie do ogarnięcia przez neta. Gdybyś zajechał do warsztatu to tam na pewno by naprawili poprzez wymianę zepsutych części. Wiadomo że wiązało by się to z kosztami.Nowe części do starych francuzów nie są tanie.Na szrocie można trafić używkę gorszą niż tą którą się ma.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja
    17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...
    Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...