Brak dźwięku po podłączeniu skrzyni basowej

30 Gru 2010, 16:20

Witam, podłączałem dzisiaj sprzęt w aucie i po podłączeniu wszystkich kabli skrzynia basowa nie gra, a wiem że jest dobra.
Mam wzmacniacz JBL, sprzęt Pioneer DEH-P4100SD.
[link wygasł]
[link wygasł]
tuba również JBL,
- masa (gnd) przymocowana do karoserii w bagażniku
- kabel zasilający podłączony pod + w akumulatorze
- niebieski kabel sterujący (rem) podłączony pod sprzęt

Do wzmacniacza wydaje mi się, że jest wszystko dobrze podłączone, bo po przekręceniu kluczyka zapala się na nim dioda,ale to wszystko.
Tuba nie wydaje żadnego dźwięku.
Próbowałem z różnymi ustawieniami kabli z wzmaka do skrzyni. L pod - P pod -
i do + też. Co może być nie tak??
Yoo!
Nowicjusz

31 Gru 2010, 10:03

Yoo! napisał(a):Próbowałem z różnymi ustawieniami kabli z wzmaka do skrzyni. L pod - P pod - i do + też. Co może być nie tak??

Tego to kompletnie nie rozumiem.
Plus minus i Rem jest ok jak zapala się zielona dioda na wzmacniaczu to działa. Ale nic nie na pisałeś o chinch-ach czy są podłączone od radia do wzmacniacza? Jak są podłączone to sprawdź czy w mostku działa(skrajny plus po lewej i skrajny minus po prawej) jak nie to sprawdź kanały czy działają. No i podłącz jakiś inny głośnik i zobacz czy gra.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

31 Gru 2010, 13:10

PrezesArtek napisał(a):
Yoo! napisał(a):Próbowałem z różnymi ustawieniami kabli z wzmaka do skrzyni. L pod - P pod - i do + też. Co może być nie tak??

Tego to kompletnie nie rozumiem.
Plus minus i Rem jest ok jak zapala się zielona dioda na wzmacniaczu to działa. Ale nic nie na pisałeś o chinch-ach czy są podłączone od radia do wzmacniacza? Jak są podłączone to sprawdź czy w mostku działa(skrajny plus po lewej i skrajny minus po prawej) jak nie to sprawdź kanały czy działają. No i podłącz jakiś inny głośnik i zobacz czy gra.

no i chinczach faktycznie zapomniałem napisać,spróbuje z tym innym głośnikiem
Yoo!
Nowicjusz