BRAK instalacji do głośników >Citroen Berling<

19 Cze 2008, 18:31

jak już w temacie napisałem to chyba ( myślę ze na 50% ) nie mam instalacji audio w samochodzie . przegrzebywałem internet przez ponad 2h ale odpowiedzi na dręczące mnie rzeczy, zacznę od początku

jestem szczęśliwym posiadaczem Citroena berlingo w samochodzie nie było radia i głośników wiec postanowiłem je dokupić i tak tez uczyniłem . Rozradowany z radiem na siedzeniu obok rozebrałem przedni panel aby zainstalować radio i ku mojemu zaskoczeniu były wszystkie kabelki na miejscu to znaczy wydawało mi sie ze kable do głośników są pociągnięte . po podłączeniu radia zabrałem sie za otwarcie " klapek " od głośników by następnego dnia je jechać i kopic ale nie moglem znaleźć żadnego nawet najmniejszego kabelka do którego mogę podpiąć głośniki !! i teraz czy instalacja jes ? czy jej nie ma ? a jak jest to jak podłączyć głośniki ??
Fengus
Nowicjusz

19 Cze 2008, 21:05

Nie wydaje mi się kolego, że jest to nówka z salonu. Jeśli odkupowałeś te autko od kogoś, a przy radiu kabelki, instalacja jest, jest taka możliwość, że wcześniejszy właściciel po prostu wyjmując stare głośniki nie poodczepiał kabelków i odciął je w jakimś tam miejscu (żeby chociażby jak jest laikiem wiedzieć, jak przyczepić je w nowym aucie). Może pogrzeb głębiej, albo przy radiu powyciągaj te kabelki i zobaczysz dokąd one "dochodzą"
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

20 Cze 2008, 12:52

z wtyczki kable są spięte w grubą wiązkę w której są kable z tych wszystkich przełączników , potem nie wiem gdzie biegną .... kurcze a jutro jadę nad może wiec chciałem czymś pograć w podroży
Fengus
Nowicjusz

21 Cze 2008, 00:25

Samochody z wyposażeniem standardowym czasem wychodziły bez instalacji głośnikowej w niektórych przypadkach nie było także pociągnietej wiązki do anteny.

Przewody głośnikowe możesz poprowadzić samemu wystarczy zakupić przewód głośnikowy i pokombinować z przeprowadzeniem przewodów.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
    Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...