Brak karty pojazdu i problem z rejestracją

19 Kwi 2011, 15:48

A co sie stanie w przypadku kiedy sprowadzilem samochod zabytkowy z USA rocznik 64, mialem go zarejstrowanego na siebie w stanach ale nie posiadam title. Czytalem gdzies ze jezeli samochod pochodzi ze stanu w ktorym nie potrzeba title do rejstracji w polsce nie powinno byc z tym problemu. Prawda?? Z gory dziekuje
Atvmax
Nowicjusz

Miejscowość: Away

19 Kwi 2011, 17:38

Atvmax napisał(a):A co sie stanie w przypadku kiedy sprowadzilem samochod zabytkowy z USA rocznik 64, mialem go zarejstrowanego na siebie w stanach ale nie posiadam title. Czytalem gdzies ze jezeli samochod pochodzi ze stanu w ktorym nie potrzeba title do rejstracji w polsce nie powinno byc z tym problemu. Prawda?? Z gory dziekuje

Raczej nie slyszałem zeby WK ot tak sobie na słowo zarejestrował pojazd bez dokumentów..... :sad:

[ Dodano: 19 Kwiecień 2011, 18:40 ]
Atvmax,-byc moze ze w USA obowiązują takie przepisy i mają rację bytu.Tu jest jednak POLSKA....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Maj 2013, 15:58

Witam niedawno stałem sie posiadaczem renaulta laguny i mam problem z zarejestrowaniem go chodzi tu o karte pojazdu w dowodzie jest wpisane ze karty pojazdu nie wydano ale w środkowej cześci dowodu jest wbity jej numer kupiłem auto od innego właściciela niż jest na dowodzie rejestracyjnym teraz nie moge skontaktowac sie ani z jednym ani z drugim a pani w urzedzie powiedziala mi ze musze miec karte pojazdu aby zarejestrowac ten samochod czy da rade obejsc jakos to wszystko i starac sie o to aby ta karte wyrobili mi jako nowemu wlaścicielowi??nie wiem co mam robic!! Moe ktos mi pomoc?
robertour
Obserwowany

Auto: renault
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...