13 Lut 2010, 00:36
witam wszystkich !
trafiłem do tego tematu, bo mam taki sam problem jak jego założycielka.
w skrócie :
auto sprowadzone z holandii.
pierwsza rejestracja w kraju 08.1999
od tamtej pory 2 właścicieli (mam ich umowy kupna podstemplowane przez odpowiednie wydziały komunikacji)
wpis w dowodzie rej. "Karty nie wydano"
i jak to w polsce, zaczęły się problemy. wydział komunikacji chce karte pojazdu, bo w formularzu w komputerze trzeba podać jej numer. dealer karty nie wyda, bo wydaje tylko dla aut sprzedanych na terenie RP. wydział komunikacji w którym poraz pierwszy zarejestrowano auto, nie udzieli informacji przez telefon.
dzięki uprzejmości pani w okienku (co się rzadko zdarza) oraz kierownika WK, zarejestrowano mi auto, dano tablice i pozwolenie czasowe, jednakże nie dadzą twardego dowodu, dopóki sprawa się nie wyjaśni.
widze że kolega DariuszSawicki, jest głęboko w temacie, w związku z tym chciałem prosić o poradę, mianowicie czym się podeprzeć w próbie załatwienia tej sprawy.rozporządzenie ministra infrastruktury nie opisuje sytuacji nie wydanej karty pojazdu.czy można gdzieś znaleść tę dyspozycję którą rzekomo otrzymały wydziały komunikacji w sprawie rejestracji pojazdów? czy wystarczy powiedzieć " że są pisemne wytyczne Ministerstwa Infrastruktury"?