Brak miejsca na pieczątkę w DR i aktualny przeglad,legalnie?

21 Maj 2010, 12:44

Witam ;)

Dwa tygodnie temu odkupiłem od rodziców ich drugi samochód, przegląd w nim był ważny do stycznia bieżącego roku. W dniu wczorajszym pojechałem na badanie technicznie i wszystko poszło pozytywnie, jako że nie miałem miejsca w dowodzie rejestracyjnym, to dostałem oczywiście zaświadczenie i wszystko byłoby ok gdyby mój znajomy nie stwierdził, że jeżdżenie z zapełnionym dowodem i samym zaświadczeniem jest jakoby niezgodne z prawem itd. Co prawda w poniedziałek i tak wybieram się przerejestrować autko, ale mam jutro wyjazd do Poznania, wiec jak myślicie, legalnie czy nie?.

Pozdrawiam
fish512
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

21 Maj 2010, 12:55

ogólnie masz obowiązek wymienić dowód na nowy, jak pojedziesz z zaświadczeniem auta Ci nie z holują najwyżej zatrzymają dowód :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Maj 2010, 15:47

Czyli ogólnie do dupy :D.. w obrębie miasta to jeszcze ok i się przemęczę do poniedziałku, ale kawałek od niego, to nie ma już sensu ryzykować :P, dzięki za odp. ;)
fish512
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...