Brak mocy, błąd P0266, P0263, P0269, P0272

14 Kwi 2020, 20:30

Forumowicze, bardzo liczę na waszą pomoc. Mam problem z moim chevroletem cruze 2,0 diesel 163 km manual rocznik 2011.
Generalnie wszystko było bez zarzutów, do czasu aż jadąc na tempomacie, nagle zapaliła się kontrolka z kodem 84 i auto straciło moc, nie ma możliwości przekroczenia 2,5 tysięcy obrotów. Dzień wcześniej wypalał się DPF. Auto nie dymi, nie kopci, nie ma wycieków. Od razu chevi poszedł do mechanika i wyskoczyły w tytule wskazane błędy. 2 mechaników wątpi w opcje, żeby padły cztery wtryski na raz, bo tak jak wyżej pisałam auto ani nie kopci, odpala od razu, chodzi równo... Turbo sprawdzana i w porządku. Egr wyczyszczony, uszczelka zmieniona, dpf wymieniany 8 msc temu, odłączenie dpf i sprobowanie czy odzyska moc nic nie dało, czujnik spalania stukowego wymieniony, klapki kolektora ssącego sprawdzone, czujnik położenia wału sprawdzony.
Od 6 tygodni auto stoi u mechanika, a on zupełnie bez pomysłów... a mi już ręce opadają. Macie jakieś pomysły bądź doświadczenie co to może być? Warto wykręcać i dawać do sprawdzenia wszystkie wtryski? Już trochę mnie to wszystko kosztowało, a dalej nic nie naprawione.
Wręcz błagam o pomoc Sad
Z góry dziękuje!
Bartoszek95
Obserwowany

• 15 Kwi 2020, 18:46

Trzeba zrobić jeszcze przelewy wtrysków to można zrobić tanim kosztem i będzie widać czy są jakieś różnice.

Czy po zabiegach mechaników nic się nie zmieniło i wszystkie te same błędy są co były wczesniej?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

16 Kwi 2020, 12:57

Dalej te same błędy, dzisiaj poszły do sprawdzenia wtryski.. mam nadzieje, ze nie ma możliwości, aby siadły wszystkie na raz
    Bartoszek95
    Obserwowany

15 Maj 2020, 12:10

I jak po sprawdzeniu wtrysków dalej masz te same błędy P0266, P0263, P0269, P0272?

Wszystkie one wskazują faktycznie na to że wskazany w błędzie cylinder od 1 do 4 ma problem związany z paliwem.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!