Brak mocy po odpaleniu

30 Sie 2018, 22:06

Witam pacjent skoda fabia 1.4 2001 rok, mam problem po odpaleniu z rana silnik normalnie pracuje ,natomiast jest brak mocy ,wciskam pedal gazu a ten wgl nie reaguje ,po trzecim odpaleniu wszystko wraca do normy ,pali sie kontrolja check, dodam tez iz po odpaleniu falowaly obroty az sie rozgrzal albo tracil moc gdy cofalam czy ruszal pedal gazu do konca a on nic,benzyna
Karba2
Obserwowany

30 Sie 2018, 22:13

Skoro check się zapalił trzeba podłączyć pod kompa i się dowiedzieć dlaczego, przyczyn może być wiele, nie ma sensu zgadywać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Sie 2018, 22:16

Pokazalo jakis blad z przepustnica.czyszczenie jej pomoglo na jeden dzien, sugestia padla by ja wymienic a czy faktycznie jej wina by sie ladowac w takie koszty
Karba2
Obserwowany

30 Sie 2018, 22:21

Karba2 napisał(a):Pokazalo jakis blad z przepustnica
Nie ma jakiś a jest konkretny numer błędu . Dalej zgadujemy.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sie 2018, 10:21

Karba2 napisał(a):Pokazalo jakis blad z przepustnica.czyszczenie jej pomoglo na jeden dzien
Raczej przez jeden dzień nie zabrudzi się tak żeby znowu generować błędy ja bardziej obstawiam jakiś problem z komunikacją do przepustnicy ale bez sprawdzenia błędu można szukać i czasem wymieniać niepotrzebne rzeczy więc najlepiej jak byś sprawdzić co tam dokładnie się dzieje podpinając jakiś nawet najprostszy interfejs.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Wrz 2018, 22:31

W fabianie pierwszej gnije wiązka elektrycznej na lewej podłużnice i na podszybiu. Do sprawdzenia ciągłość przewodów. Może siać błędami .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
    Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...