Brak nr VIN na podszybiu w Bmw e90

02 Lip 2014, 20:26

Witam,
ot jakiegoś czasu chcę kupić samochód, wybór padł na bmw e90. Znalazłem model godny uwagi, jest generalnie w idealnym stanie, sprzedawca przekonywał że jest bezwypadkowy, przebieg 63 tys km z polskiego salonu z 2009 r, książka serwisowa. Samochód kupiony na aukcji wystawionej przez bank. Wszystko mogłoby się wydawać super, ale niestety.
Na podszybiu od strony kierowcy nie ma nr VIN. No i pytam się dlaczego go nie ma? - oczywiście sprzedawca nie wiedział. Po nitce do kłębka okazało się, że szyba była prawdopodobnie wymieniana oraz lewy błotnik.
I teraz zastanawiam się, czy brak tego nr nie przysporzy mi kłopotów np przy przeglądzie albo późniejszej odsprzedaży???
gripen
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 07 2002
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: SAAB 9-5
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

02 Lip 2014, 20:35

Przy odsprzedaży możliwe, że tak, zobacz, że sam się teraz wahasz. Poza tym zastanów się czy chcesz bity wóz, bo ja słyszałem takie historie, co majstry wyprawiają z samochodami, które miały dzwony, że głowa mała. :) Co do badania technicznego, niewykluczone, że jak zauważą, to mogą się przyczepić, tutaj raczej nikt ci jednoznacznej odpowiedzi nie da, takie moje zdanie. ;)
Cesc93
Początkujący

Prawo jazdy: 18 12 2012
Auto: -
Paliwo: Hybryda
Rok produkcji: 2020
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
    Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...
    Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...