Brak podświetlenia "zegarów".

02 Sie 2020, 20:53

Opel Astra G 1.8 Coupe
Witajcie
Tak jak w temacie, wczoraj czyściłem w środku i odkurzałem sobie Betoniarkę. Radio było włączone przez cały ten czas tj. około 30-40min, tak samo brzęczek od otwartych drzwi oraz światło na podsufitce. Zakończyłem prace i wszystko wyłączyłem. Po 2 godzinach wsiadam do samochodu, a była już noc, odpalam, włączam światła, a tu zegary nie mają podświetlenia. Wszystkie światła działają, oprócz podświetlenia zegarów, wyświetlacza na konsoli środkowej, oraz licznika przebiegu. Sprawdziłem bezpieczniki od świateł, wyświetlacza i żaden nie jest przepalony(chyba, że coś przeoczyłem lub źle szukam) no i sam nie wiem, może to być wina rozładowanego akumulatora? Gdy odpalałem silnik to trochę "mielał" zanim odpalił, a sam akumulator muszę wymienić na dniach bo dioda już nie świeci :mrgreen:
Asteroida
Obserwowany

03 Sie 2020, 07:39

A może je poprostu ściemniłeś przy przecieraniu deski? Po lewej stronie kierownicy jest to pokrętło zwykle obok pokrętła ustawiania wysokości świateł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Sie 2020, 17:48

Hahaha, tak też było, głupi ja :shock: dzięki :happy:
Asteroida
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...
    Diesel i rozruch silnika w zimie
    Problemy z uruchomieniem silnika w zimie, najczęściej mają posiadacze samochodów z silnikiem Diesla. Dlaczego? Ponieważ zazwyczaj zaniedbują swój samochód już w okresie jesiennym. Ale od początku...