Brak siedzenia pasażera

11 Lis 2007, 21:53

Witam! Otóż mój kolega ma taki problem. Jego wujek posiada 2 samochody. Jeden z nich to poczciwy Maluch do wyjazdów do pracy (czytaj "brudne tereny"). Potrzebuje trochę miejsa. Czy jeśli wyjmie przedni fotel pasażera to niebiescy mogą się do tego przyczepić? Może zapłacić mandat? Mam nadzieję, że nie odpowiecie "niech kupi sobie większe auto" itp. Pozdrawiam!
XwojtasX
Początkujący

11 Lis 2007, 23:27

Mogą mu zabrać wówczas dowód rejestracyjny.Problem jest w tym,że maluch jest rejestrowany na 4 osoby.Jak wyciągniesz fotel,to wówczas będą tylko 3 miejsca.Ale to wszystko zalezy od niebieskiego i od tłumaczenia,dlaczego nie mamy fotela.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lis 2007, 23:34

No czyli jadąc samemu nie powinno być problemów, chyba że jakiś nadgorliwiec się trafi ;)
XwojtasX
Początkujący

12 Lis 2007, 11:07

Nie ma znaczenia,czy jedziesz sam czy z 2 czy z 3 pasażerami.Miejsc siedzących musi być tyle na ile jest zarejestrowany samochód.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

12 Lis 2007, 19:32

najlepiej namalować na szybie taki fotel:) a tak poważnie no to Moto Albrecik ma racje;) trzeba jeździć z taka ilościa foteli jaka jest zapisana:)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

14 Lis 2007, 14:02

Ja tak jeździłem przez 5 lat i rzczywiście w końcu trafiła się kontrola - panowie poradzili mi umieścić fotel na właściwym miejscu i to wszystko. Ale zgadzam się - jeśli trafi się na nadgorliwca, to może się przyczepić
R2D2
Nowicjusz

15 Lis 2007, 20:07

R2D2 napisał(a):Ja tak jeździłem przez 5 lat i rzczywiście w końcu trafiła się kontrola - panowie poradzili mi umieścić fotel na właściwym miejscu i to wszystko. Ale zgadzam się - jeśli trafi się na nadgorliwca, to może się przyczepić

to co z autem szykowanym do KJS?? ja takie wlasnie buduje i jestem ciekawy co z tym fantem zrobic? dodam ze czeka mnie rejestracja tego auta na siebie... moge powiedziec w WK ze auto te jest dwumiejscowe (przeznaczone do KJS??). Jest tylko fotel kierowcy i pilota...
Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
andrzejau
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

15 Lis 2007, 22:53

Samochody do KJS(rozumiem,że jest lub będzie samochód rajdowy.Z tego co wiem,samochody rajdowe nie mogą jeździć po drogach publicznych,tylko muszą być przewożone na miejsce rajdu na lawecie.
Co do jego rejestracji,to muszą być spełnione odpowiednie warunki,które dotyczą przeróbek.Mam nadzieję,że wiesz o czym piszę,bo za dużo miejsca by to tu zajęło.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

21 Lis 2007, 09:56

mój tata też jezdzi maluchem bez siedzenia i to tez jest samochód do pracy.musze mu o tym powiedziec ze moze stracic dowód.kiedys pamietam musiałem jechać bez fotela pasażera a z kompletem na pokładzie i tez maluszkiem.kolega siedział na podłodze zapiety pasem.w miasteczku obok zatrzymał nas patrol.zatoczyłem wieksze kóleczko zanim wjechalismy na parking a kumpel siadł sobie na kancie tylnej kanapy miedzy nogami drugiego kumpla.policjant zajrzał do środka i nic nie zauwazył.dmuchnełem w balonik i pojechalismy dalej :)
chicken19
Zaawansowany