Brak Sygnału w radiu.

03 Sty 2012, 00:35

Witam. kupiłem ostatnio radio (marki mało znanej DIGNITY PV-830) podłaczyłem go do starej kostki w Golfie 4, 2 din ,lecz nie podłaczałem anteny od radia poniewarz miało inne wejscie. Radio działa, jak włacze np. muzykie z USB i gra czysto bez problemu, lecz gdy zaczynam jechać to dzwiek zanika i pisze na wyswietlaczu "No Signal".

CZy to jest spowodowane tym ze nie podłaczylem anteny, czy wina leży po stronie kostki?

Jeżeli ktoś jest mi wstanie pomoc to prosze o odpowiedz. Z góry dzieki.
dadnoxwx
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 09 2008
Auto: GOLF 4

03 Sty 2012, 19:16

olop
Początkujący

04 Sty 2012, 19:33

Wydaję mi się, że radio ma blokadę przed oglądaniem w czasie jazdy ale czemu nie działa muzyka to już nie wiem oczywiście daną blokadę da się ominąć ale trzeba wiedzieć jaki kabel gdzie podpiąć ja się niestety nie orientuję może ktoś będzie wiedział ale zapodaj jakąś fotkę kabli odchodzących od radia.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

02 Lut 2012, 16:39

Kwestia przejsciówki do anteny i powinno działać. Na pewno jest dobre,bo odtwarza Ci muzykę z USb,więc pod tym względem w porządku. Przejściówka załatwi sprawę.
Krzytronik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A3 2002 1.9
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...