Brak wpisu o gazie w dowodzie rej.

25 Cze 2010, 11:13

Witam problem moj to taki, ze kupilem samochod ale gaz nie byl wbity w dowod, od kolesia otrzymalem jedynie 2 papiery do tej instalacji: homologacje na butle taki twarda karteczka od STAKO i FV na zakup (dodam ze pisze tam wyraznie montarz inst. gazowej marka samochodu i nr rejestracyjny) wiele czytalem i pisza ze musze miec jeszcze odpis z warsztatu co montowal inst. teraz moje pytanie to takie czy wbija mi go w dowod bez tego 3ciego papierka jesli nie to jak go uzyskac.

Prosze o pomoc

aha zeby zaplacic podatek w US mamy 14 co mi zrobia jak zglosze sie z oplaceniem mneij wiecej po 2 miesiacach od kupna
dzunek
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

25 Cze 2010, 23:27

dzunek napisał(a): pisza ze musze miec jeszcze odpis z warsztatu co montowal inst

Musisz mieć następujące dok.zeby uzyskać wpis "GAZ"w DR
1/ F-ra z warsztatu na montaz instalacji
2/ Wyciąg homologacji z montazu instalacji gazowej
3/ Poswiadczenie na zbiornik gazowy
dzunek napisał(a): czy wbija mi go w dowod bez tego 3ciego papierka jesli nie to jak go uzyskac

Myslę ze raczej nie.Trzeba go po prostu"kupić".... :!: :!:
dzunek napisał(a):co mi zrobia jak zglosze sie z oplaceniem mneij wiecej po 2 miesiacach od kupna

Mogą ale nie muszą naliczyc odsetki.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Corvette C3 Stingray
    Długa maska, wąska talia i zjawiskowy wygląd. Mowa o samochodzie Corvette C3 Stingray - kolekcjonerskim rarytasie. Choć od jego stworzenia minęło ponad 40 lat nadal zadziwia nowoczesną stylistyką i świetnymi osiągami. Samochód ...