Witam,
zepsuło mi się wspomaganie kierownicy. Kierownica stawia ogromny opór i świeci się kontrolka . Płyn jest.
Mechanik nie potrafi zdiagnozować problemu, nie można połączyć się komputerem, żeby odczytać błąd.
Pompa milczy, nie wydaje żadnych dźwięków.
Wymieniłem pompę wspomagania i wspomaganie dalej nie działa.
Sprawdzić czy do pompy dochodzi napięcie, bezpieczniki.
roverek napisał(a):Mechanik nie potrafi zdiagnozować problemu, nie można połączyć się komputerem, żeby odczytać błąd.
Nie wiem czy występuje czujnik położenia kierownicy no ale najlepiej podpiąć pod kompa i odczytać błąd. Może ma kabel za 50 pln i dla tego nie może się podłączyć.
Napięcie dochodzi do pompy (środkowy kabel).
A komputer do diagnostyki ma porządny, za parę dziesiąt tysięcy. A wcześniej ja swoim kabelkiem za 50zł się łączyłem bez problemu, a teraz nie mogę.
Podjedz na próbę do innego mechanika i zobacz czy się połączy jak też mu się nie uda to już jakiś większy problem musi być i może tylko ASO zostanie jak mechanicy nie dają rady. Albo niech sprawdza każdy kabel od kompa po kolei może jakiś się przetarł czy coś.
Tak na przyszłość piszę, jakby ktoś miał podobny problem.
Autko zostało naprawione przez elektryka. Problem tkwił w przegnitych/przetartych kablach znajdujących się w listwie pod akumulatorem. Wymiana na nowe rozwiązała problem.
Sumując, jakby komuś padło wspomaganie i nie mógłby się połączyć komputerem żeby sprawdzić błąd to najpierw sprawdźcie przewody które wychodzą z lewej wtyczki w pompie. a dopiero potem myślcie o zakupie pompy.
PS. Jedynie szkoda że wydałem niemałą kasę na nową pompę.
Jak by ktoś potrzebował to mam do sprzedania pompę wspomagania TRW:)
Koledzy to nie prawda że kabel za 50zl nie jest w stanie połączyć się prawidłowo. Miałem ostatnio przypadek z polo n9 1.2 z 2002roku gdze zginęło wspomaganie i byłem u dwóch fachowców co mają programy i interfejsu za pare tysiecy zl i się nie mogli połączyć z stekownikiem a ja odkopalem swój stary laptop i kabel zadokladnie 39.50 zl i bez problemu sie polaczylem i zdjagnozowalem problem.
Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku? Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.