Witam! Mam Fiata Brave 1,4. Naladuje akumulator i po przejechaniu kilkunastu kilometrow jest rozladowany. Sprawdzalem miernikiem napiecie i jest w porzadku. Alternator tez laduje jest 14,38. Aku mam prawie nowy. Na postoju trzyma napiecie. Alt. laduje ale czemu aku jest rozladowany? Co moze byc przyczyna? Mam tez problem z rozrusznikiem bo nie zawsze chce zakrecic tak jakby sie zacinal. Czy to mooze byc problem?
Zacznij od sprawdzenia jaki prąd jest pobierany z akumulatora przy wyłączonym silniku i wszystkich odbiornikach. Następnie naładuj aku, odłącz go od instalacji auta i zostaw na kilka godzin. Nastęnie podłącz i spróbuj odpalić. A jak masz areometr, to po naładowaniu sprawdz gęstość elektrolitu i zrób pomiar po kilku godzinach ponownie. Oczywiście przy odłączonym aku od auta.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Z aku i alternatorem jest wszystko ok. Problem tkwil w rozruszniku, kabelki byly rozlutowane i robilo sie jakies spiecie. Juz naprawilem. Wszystko dziala
Szukamy samochodu za granicą - strony z ogłoszeniami motoryzacyjnymi Poszukiwanie samochodu za granicą może być korzystne, ponieważ często pozwala na znalezienie lepszych ofert lub modeli niedostępnych w kraju. Jednakże, zanim podejmiesz decyzję o zakupie samochodu za granicą, warto wziąć ...
Lexus UX 250h E-Four - kompaktowy SUV UX to nowy kompaktowy SUV Lexusa, oferowany m.in. z napędem hybrydowym z silnikiem 2,0 l o łącznej mocy 184 KM. Auto powstało na platformie GA-C. Wersja 4x4 z elektrycznym układem E-Four zużywa według pomiaru WLTP od 5,8 ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.