Bravo 1400 v12

28 Kwi 2009, 21:32

Koledzy proszę o pomoc tzn kupiłem Fiata Bravo 1400 v12 rok 98. Bo bardzo mi się podobał alumy 17 stki czarny kolor itp.Ale dowiedziałem się że silniki 1400 są strasznie awaryjne ! Moje pytanie jest takie czy jest możliwość na zmianę silnika np. 1200, lub 1600 czy są to wielkie koszty i czy wystarczy wymienić tylko silnik czy jeszcze jakieś inne podzespoły ??? Bardzo proszę o info w tej sprawie!!!

Nikt z was nic nie wie na ten temat???
drapi13
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała
  • 29 Kwi 2009, 21:23

Witam , masz jakieś teraz problemy z silnikiem jak nie to czym się martwisz , różne są opinnie o samochodach . Jak nie masz problemów , to jeździj spokojnie. Pozdrawiam
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

29 Kwi 2009, 21:25

Skrzynie biegów i możliwe że komputer jeśli takowy posiada.
    Ale jeśli nie masz problemów z nim to nie szukaj dziury w całym.
    stasiowski121

29 Kwi 2009, 21:34

Najlepiej to niech ktoś ci pokaże taki silnik w swoim samochodzie-będziesz miał rozeznanie co do jego wielkości, zamontowania (poduszki silnika i skrzyni) i oprzyżądowania (filt,podłączenie węży pod chłodnice,zamontowanie linki gazu i sprzęgła, czujniki silnika itd.)
    Do tego instalacja elektr. plus komp. do danego rodzaju silnika.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

29 Kwi 2009, 21:38

Powiedz mi kto Ci nagadał takich bzdur że są słabe ? Ja slyszalem plote ze VW passat z silnikiem 1.8t siada przy 100 000 km, tzn ze siada turbinka.. Znajomy ma passata, 160 tys km i nic sie nie dzieje ! Takze nie panikuj , a jesli juz serio jestes przestraszony.. to sprzedaj to auto i kup inne ( roznica ceny wyjdzia ta sama jakbys silnik wymienil, a zaoszczedzis czas i zdrowie ) . pozdravwiam
    dawid551
    Początkujący

Miejscowość: Śląskie
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century
      Producenci najbardziej luksusowych samochodów mają w swoich ofertach kabriolety - Rolls Royce oferuje model Dawn, a Bentley Continentala GT Convertible. A co, gdyby do tego grona dołączyła również Toyota? Japońska ...