Bryka i plebania proboszcza.

03 Lis 2009, 20:42

Wykorzystuję pomysł jednego ze światłych umysłów obecnych na Forum.Jestem ciekaw jakimi brykami oficjalnie i nieoficjalnie jeżdżą Wasi kaznodzieje ,czyli ci którzy na każdym kroku pouczają nas cytuję,nie przywiązujcie wagi do dóbr doczesnych ,w jakich chatach mieszkają w naszym biednym kraju,piszcie! :razz: Ja napiszę potem. :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Lis 2009, 20:58

PhantomASA1, mój jeździ nową Toyotą Avensis ma ją od miesiąca :P nawet nie wiem jaki ma tam silnik ale wiem że nówka sztuka :P W garażu stoi jeszcze motor yamaha R1 :D
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

03 Lis 2009, 21:04

Dzięki Luke,na razie twój proboszcz jest numer jeden na naszej liście bardzo skromnych,ubogich podążających śladem Chrystusa ludzi :!: Dorzuć jeszcze wieści o plebanii,chyba nie napiszesz ,że full wypas!To było by dziwne :shock:

[ Dodano: Wto Lis 03, 2009 20:08 ]
Ach, ja chciałbym dorzucić od siebie,że ja nie uważam by nie przywiązywać wagi do dóbr doczesnych, gdyż to jest wpisane w naturę człowieka !
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Lis 2009, 22:46

Citroen C4 - kupiony jako nowy, proboszcz jeździ już ze 3 lata.
Plebania jak to u księży zadbana, odremontowana, trawniczek, drzewko, fontanna. W środku nie byłem, więc się nie wypowiadam.

Jeden z dyrektorów Caritasu - 4-letni Mercedes E-klasa. Jak kiedyś przyszedł do nas na firmę, to myślałem, że mafia po haracz przyjechała. Włosy na żel, ciemne okulary, dosyć intensywne perfumy. Nie powiedziałbym nigdy, że to może być ksiądz. Ale! w rozmowie jak typowy biznesmen - trochę zażartuje, wie czego chce, płaci gotówką (co u nas na firmie jest rzadkością).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lis 2009, 21:59

No właśnie Dishman,rozumiem biznesmen może sobie kupić jaką brykę chce,ale żeby przedstawiciel organizacji charytatywnej jeździł takim samochodem?Coś nie jest tak,wiecie jaka jest doktryna kościoła?Jeśli komuś pomagam :lol: ,należy mi się sowite wynagrodzenie za to,czyli co okradają ? Na to wygląda :!: Wchodźcie na off topic,niebawem dowiecie się ilu ludzi wymordował kościół rzymskokatolicki(inkwizycja),dorzucę też w sobotę wieści pedofilskie z naszego podwórka(w wydaniu sług Bożych),słabi na sercu lepiej niech tam nie wchodzą,same fakty,obrzydlistwo :!: No ale my tutaj o proboszczach i ich skromnych brykach !Dishman dzięki za odpowiedź :wink: .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Lis 2009, 21:28

Mój nie wiem... Nie chodzę do Kościoła...
Wiem tylko, że to są złodzieje i niech spadają na drzewo :!:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

06 Lis 2009, 13:16

Daro20VT, ja się z Tobą zgadzam w 100%.. Moj ksiądz zażyczył sobie po 300zł od każdej rodziny bo robi remont outarza!!! Paranoja!!! A parafia jest całkiem spora więc zbierze spooooro kasy... Plebania jest 100 razy ładniejsza od niektórych domów domowników... A szklane drzwi... bajka... Nikt na niego zbytnio nie narzeka ale każdy wie że kosi ładną kasę... Ale dba o cmentarz i kościół z tego każdy się cieszy... Najlepsza sytuacja jest że mamy niedaleko hotel, restauracje dla takich zamożniejszych ludzi :D Co ciekawsze spotykają się tam księża grają w karty i robią zakłady :D Z sąsiedniej parafii ksiądz musiał oddać samochód i znaczną kasę bo przyszli do niego z bronią :D ... O panienkach na takich imprezach nie wspomnę :D Ale z drugiej strony ksiądz też człowiek zabawić też się musi :P
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Lis 2009, 20:19

Luke ja od księdza wymagam by nie był zwykłym człowiekiem,stan duchowny to jego wybór,dobra nie przymuszona wola.Znasz historię Karola Wojtyły?Mój wujek prałat :twisted: dwadzieścia lat temu mówił nam ,ze Wojtyła jako biskup miał kochankę mężatkę i dziecko z nią,teraz to wszystko wychodzi na wierzch,zwala się winę na SB-ków że preparowali dowody ,nie musieli :!: Mój wujek prałat który żyje z kochanką jak z żoną i ma z nią dwoje dzieci(syn się go wyparł) powiedział także ,że on się nie boi ,gdyż każdy biskup ,który nie jest gejem żyje z kobietą,ja o tym wiem.Budując kościoły obławiają się niemiłosiernie,znam drugiego prałata ,to samo :!: Nie nie chodzi o to,jest człowiekiem to fakt,tylko zwykłym człowiekiem ,Luke wyobrażasz sobie jaką mekką jest Krk dla niewierzących ludzi?Piekła nie ma hulaj dusza,mnie się to nie podoba,żeby o Bogu mówił mi ktoś kto jest oszustem,ja też nie chodzę do kościoła ale wierzący jestem :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP