Brzęczący panel nawiewu / klimy !

25 Sie 2016, 20:35

Dźwięk pojawia się podczas ruszania z miejsca i podczas jazdy. Gdy się zatrzyma samochód dźwięk zanika. (Dźwięk przypomina prace wentylatora). Na postoju przy zwiększaniu obrotów silnika nie występuje ! Czasem nawet wystarczy przekręcić zapłon i dźwięk się pojawia na postoju.
Ch*j wi co to jest !

Filmik :

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

karakan123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1995
Auto: fabia
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Wrz 2016, 14:47

Jak jesteś z Warszawy to podjedź do Starych Babic do 4team auto service. Miałem w mojej Astrze II taki problem z klimą, że po paru minutach zaczynała kaszleć i nie mroziła już wcale. Troche brzęczało podobnie ale nie mogę powiedzieć, że to to samo. Tak czy siak, znajomy polecił mi tych gości z Babic i za parę dni już odebrałem auto ze sprawną klimą. Coprawda nie zrozumiałem nic z tego co mi mówili - bo jestem technicznym słabiakiem - ale wiem że śmiga jak złoto teraz, także polecam zajrzeć ;)
piegus
Początkujący

Auto: fiat

04 Paź 2016, 11:50

Widzę że dźwięk pojawia się przy wyłączonym wentylatorze i klimatyzacji. Proponuję wyciągnąć panel z pokrętłami i wtedy sprawdzić czy będzie go słychać. A i jeszcze jedno odłóż tą gruszkę/mikrofon od CB na podłogę lub siedzenie jak sprawdzasz.

piegus napisał(a):Miałem w mojej Astrze II taki problem z klimą, że po paru minutach zaczynała kaszleć i nie mroziła już wcale.
Tu problem jest przy panelu klimatyzacji, a w samej klimie, jak widać na załączonym filmiku.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

07 Paź 2016, 14:25

Prawdopodbonie jest to wiatraczek od czujnika temperatury wnętrza
karakan123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1995
Auto: fabia
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyjazd na święta lub sylwestra samochodem
    Jeśli planujesz wyjazd na święta Boże Narodzenia lub sylwestra samochodem, warto starannie zaplanować podróż. Najlepiej zacząć od zatankowania auta i uzupełnienia płynu do spryskiwaczy przynajmniej dzień wcześniej. ...