BSM Citroen c4 Picasso

02 Sty 2022, 14:54

Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym, że zgasło mi prawe światło mijania. Z początku myślałem, że to żarówka, ale to nie to. Po zdiagnozowaniu u mechanika okazało się, że to moduł BSM jest za to odpowiedzialny, a dokładniej mówiąc dostała się wilgoć i poszło na obwód prawego światła, wszystko inne działa. Elektronik ominął to BSM, zrobił tzw. prowizorkę i światło działa, ale zaznaczył, że muszę kupić nowe BSM tzn. używane.
Koszt używanego BSM to od 500 do ponad 1000zł. Trochę mi się nie uśmiecha wydawać tych pieniędzy, tym bardziej, że światło działa. Moje pytanie jest takie czy tak może zostać taka "prowizorka", czy też będzie to miało zły wpływ na dalsze użytkowanie auta?
Jak odpalam auto to wyskakuje mi komunikat, że nie działa światło bo ominięte jest BSM, ale tak to normalnie świeci. Proszę o odpowiedzi. Z góry dzięki.
Paweł070
Obserwowany

02 Sty 2022, 16:43

Paweł070 napisał(a):Koszt używanego BSM to od 500 do ponad 1000zł.

Nie przesadzaj. Za 100 zł czy 250 też kupisz. Zależy jeszcze jaki numer. Można wymieniać na numery wyższe.
Można też za jakieś 150 - 200 zł naprawić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Sty 2022, 17:26

No to zobacz jak masz ochotę na allegro.
9661708080
BSM-L08-00
Paweł070
Obserwowany

02 Sty 2022, 18:27

[link do oferty na Allegro wygasł]
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
    Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...