Budowa buggy silnik zawieszenie

20 Sty 2013, 22:05

Witam, chce zbudować buggy mniej wieciej wiem jak ma ono wygladac tylko mam pare pytań.

Wygladac ma on podobie do tych :

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

I tak pierwsze moje pytanie dotyczy silnika czy silnik audi 100 quattro 2.8 v6 174 KM dał by rade jak nie lub macie inne propozycje bardzo bym prosił o napisanie ;)

2 to czy zbudowanie klatki z rur fi 30-40 mm grubosciennej by wystarczyło ?

3 jaki most myslałem od jakiesj ify ale nie wiem czy jeszcze gdzie kolwiek go znajde :)

4 od czego koła ? moze takze od ify stara kraza ale takze nie wiem czy je gdzie kolwiek znajde ;)

5 zawieszenie czy zrobic normalnie na wachaczach czy tak jak jest w tych buggy ze tak jakby wachacze ida od srodka nadwozia tylko jak by tak zrobic to jak zrobic to aby sie bujało na prawo i lewo a nie tylko przód i tył ;)

6 od czego takze wziac sprezyny i amortyzatory ?

to chyba wszystko czego nie wiem :)
dzieki za odpowiedzi ;)
adamek1419
Obserwowany

Auto: Peugeot 406
Silnik: 3.0 V6 24V HDi 240
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

17 Lip 2013, 11:12

ja myslałem o silniku od Hondy crx delsol 1.6dohc vti i zawieszenu zewnetrznym podobne stosowane do quaduw typu raptor :D ruwne drogi i latasz jak kot a taki duzy silnik jedynie w porzadny teren pozdro
Daniels65
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 1995
Auto: Opel Vectra b
Silnik: 1.8 ecotec 125km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

31 Lip 2013, 09:27

To będzie trudne... :naughty: Ale do zrobienia
releion
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 03 1997
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: VW Golf
Rok produkcji: 2002

01 Sie 2013, 12:12

prawie gotowy silnik w rami na kołach niedługo beda zdjecia tylko jeszcze ostatnie poprawki i jazda mozliwe ze bedzie potrzebna pomoc z reszta elektryki ale to nic :D jak na razie to na olnej ok 110 poszedl ale musze obnizyc bo strasznie majta przy wiekszych predkosciach
Daniels65
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 1995
Auto: Opel Vectra b
Silnik: 1.8 ecotec 125km
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

03 Lis 2013, 18:45

witam jestem tu na forum pierwaszy raz i miałbym do was prośbe potrzebowałbym projekt do baracudy i piranhni lub projekt własnego pomysłu z góry dzięki
michal1508
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 10 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy używane opony są bezpiecznym wyborem?
    Zakup nowych opon to wydatek, który każdy kierowca powinien traktować w kategorii inwestycji – opony są jedynym elementem łączącym auto z jezdnią. To od ich jakości i sprawności zależą nie tylko osiągi samochodu ...