Budowa domu - koszta

25 Wrz 2019, 23:12

Budowa domu to nie jest łatwa sprawa. Zawsze wychodzą koszta których nie planowaliśmy i z reguły jeśli chcemy jak najtaniej to lepiej dozbierać trochę pieniędzy żeby później nie być zaskoczonym. Niektórzy twierdzą że jeśli robimy samemu to przy małym domu można się zmieścić w 100tys ale jakoś w to nie wierze bo pracuje w wykończeniówce i nie raz było tak że klientowi skończyły się pieniądze na dokończenie roboty więc czasem koszty mogą zaskoczyć.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316

01 Paź 2021, 11:52

Oczywiście najpierw warto dokładnie poczytać o tym, co to jest fotowoltaika, z czym to się je, jakie są zasady jej funkcjonowania. Warto też pogadać z fachowcami, którzy odpowiedzą na wszystkie pytania. Osobiście mogę polecić kontakt do firmy na PW. Bardzo fajna firma i rzetelne podchodząca do tematu.
alinowak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 05 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

28 Gru 2021, 18:14

W budowę wliczamy również koszty okien i drzwi. Niezbędna jest szczegółowa analiza uzyskanej oferty, by uchronić się przed niespodziewanymi dodatkowymi kosztami. Fajne okna i drzwi kupisz bezpośrednio od krakowskiego producenta - Ekoplast. Produkują solidnej jakości okna i drzwi, mają one dobre parametry i ogólnie dobrą jakości. Od ich mam tez szerokie drzwi tarasowo - harmonijne tak samo solidna jakość.
kolin
Obserwowany

24 Mar 2023, 14:33

No tak, u mnie było podobnie. Dopiero po fakcie znalazłem artykuł o tym, co składa się na koszt budowy bloku mieszkalnego, pod linkiem https://www.forumsamochodowe.pl/budowa-domu-koszta-vt110342.htm, który bardzo by mi wcześniej pomógł. Zostawiam, bo może jeszcze ktoś skorzysta :)
KacperT4
Początkujący