Budowa własnego pojazdu z silnikiem elektrycznym jak zbudowa

04 Sie 2014, 20:50

Nie starczyło linii w temacie. Wyjaśniam o co biega. Zauroczony cudeńkami z zagranicy, płem zbudować własny pojazd czterokołowy na silnik elektryczny. Nazwa samochodu budowanego na licencji motoroweru, to Headstring Bullet. Prędkość maksymalna to 100km/h. Samochód z założenia ma być lekki i dla dwóch osób. I tu kilka pytań.

Jakie firmy wykonują na zlecenie nietypowe blachy stali lub aluminium na terenie gdańska gdzie możnilnik elektryczny w gdańsku
Jakie firmy z gdańska wykonują ramy ewentualnie jak wspomniane elementy zrobić samemu.
Proszę też o linki do tutków. Jestem laikiem motoryzacji więc przydadzą się poradniki. Pozdrawiam. Marek
sopel332
Obserwowany

Auto: nie mam
Typ: Inny

04 Sie 2014, 23:07

sopel332 napisał(a):Jestem laikiem motoryzacji więc przydadzą się poradniki.

To rozumiem, ale tutaj przydało by się trochę wiedzy ze strony prawnej. Zbudowanie tzw, sama nie przedstawia problemu. Problem zaczyna się w jego legalizacji pozwalającej na legalne poruszanie się takim pojazdem po drogach publicznych.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 2017 - wersja amerykańska
    Wiemy już, jak będzie wyglądała Corolla 2017 dostępna w Ameryce. Bestseller Toyoty ma przeprojektowany przód, unowocześnione wyposażenie we wnętrzu i nowe systemy bezpieczeństwa. Górny grill jest teraz jeszcze ...