REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
akurat odrzucanie jednych z lepszych propozycji w tym budżecie, czyli Fabii i Lanosa oraz rozsądzanie, czy dziadkowe czy dresowe jest bardzo nie na miejscusztygarq11 napisał(a):Samochody których nie biorę pod uwagę: seicento, cinquecento, uno, lanosy, fabie i inne tego typu dziadkowe samochody
zabić można się też na rowerze, a takie Audi/Golf 1.6 trochę jednak nie jadą. Lepiej celować w 1.8 125KMsztygarq11 napisał(a):A druga rzecz to audi jest dość mocne, chciałbym coś słabszego na pierwsze auto, żeby się nie zabić więc 100km to maks, ale wiadomo żeby jakoś jeździło,
zatem ile wg Ciebie ma kosztować 24 letni kompakt z podstawowym silnikiem?sztygarq11 napisał(a):https://www.olx.pl/oferta/samochod-audi ... 5994cd0112 - tu jest A3, wydaje się spoko, jednak cena niska, czy aby przypadkiem coś z nim nie tak?
a w Astrze tego nie będzie?demirbiras napisał(a):Dla własnego bezpieczeństwa proponuje odpuścić wszelkie Golfy IV/A3 poniżej 5k... rdza, wycieki, silniki biorące olej, kopcące, skodorowane przewody hamulcowe, stare opony, problemy z elektryką i wiele innych rzeczy.
Jak już to prędzej Astra G
Ossy napisał(a):Bez szału te auta, które wybrałeś. Mi podpasowuje chyba tylko ta Corsa z LPG za 3500zł. Sprawdź na żywo czy nie ma za dużo rdzy, czy silnik nie jest zaniechany, starguj na 3000zł ewentualnie.
mike napisał(a):zatem ile wg Ciebie ma kosztować 24 letni kompakt z podstawowym silnikiem? za rok można go rejestrować na żółte (miej nas Boże w swojej opiece...). Wg mnie warto obejrzeć.
demirbiras napisał(a):Dla własnego bezpieczeństwa proponuje odpuścić wszelkie Golfy IV/A3 poniżej 5k... rdza, wycieki, silniki biorące olej, kopcące, skodorowane przewody hamulcowe, stare opony, problemy z elektryką i wiele innych rzeczy.
Jak już to prędzej Astra G, ale skupiłbym się na segmencie B, dużo młodsze auta i w lepszym stanie (im wyższy segment tym wyższe koszty utrzymania = nie opłaca się wkładać w A3, Golfy itp)
P.S. to A3 to chyba dla kogoś kto chce założyć działalność pt "sprzedaż części używanych."
mike napisał(a):Reszta, o których nie napisałem, do poważnego rozważenia (choć czerwona Corsa miała coś z przodem i jest ujemnie dynamiczna), a Clio świeżo sprowadzone.
artur73 napisał(a):Popieram ,że w tej kasie można by poszukać fajnego Focusa 1-ki w dobrym stanie. Auto fajnie się prowadzi i nie jest drogie. Oczywiście gdyby zdarzył się zadbany Golf IV czy Leon ,to też miało by to sens.
mike napisał(a):a w Astrze tego nie będzie?
Nie ma co filozofować co będzie w X, a nie będzie w Y. Trzeba dzwonić, jeździć, oglądać.
jeśli jeździ w porządku, a podłużnice nie mają śladu jakiegoś łatania, to nie powinno być problemu. Kupując auto w takim budżecie miałbym osobiście wywalone na krzywe szpary, ale wiesz, kiedyś będziesz sprzedawać to auto, a Januszy - kopaczy w opony u nas nie braksztygarq11 napisał(a):Czy to, że ta Corsa miała coś z przodem dyskwalifikuje ją, bądź sprawia, że o bezpieczeństwie nie można mówić (o ile można mówić o bezpieczeństwie w corsie, chociaż standard i tak wyższy niż seicento), czy po prostu to bardziej wada wizualna i można to wziąć pod uwagę przy negocjacji?
że jak zatankujesz do pełna LPG i będziesz mieć trochę wachy w zbiorniku benzyny, to auto będzie ledwo jeździć z tym silnikiemsztygarq11 napisał(a):BTW, co masz na myśli mówiąc "ujemna dynamika"
żeby w tym aucie dojść do pułapu 3,5k za części musiałbyś wybitnie źle trafić, bo w tej kwocie wymienisz silnik, całe zawieszenie i układ hamulcowy i to na markowych częściachsztygarq11 napisał(a):Obawiam się jedynie tego co napisał demirbiras, że włożę w same części już na start równowartość auta
mike napisał(a):jeśli jeździ w porządku, a podłużnice nie mają śladu jakiegoś łatania, to nie powinno być problemu. Kupując auto w takim budżecie miałbym osobiście wywalone na krzywe szpary, ale wiesz, kiedyś będziesz sprzedawać to auto, a Januszy - kopaczy w opony u nas nie brak
demirbiras napisał(a):Dla własnego bezpieczeństwa proponuje odpuścić wszelkie Golfy IV/A3 poniżej 5k... rdza, wycieki, silniki biorące olej, kopcące, skodorowane przewody hamulcowe, stare opony, problemy z elektryką i wiele innych rzeczy.
demirbiras napisał(a):Dla przykładu tutaj rok młodsze i 1,9 tdi 110 koni i od razu cena 2x większa hmm?
[link do oferty na Olx wygasł] ... 9de54b3117
jeśli rdza jest tylko w stopniu estetycznym, na elementach nie wpływających bezpośrednio na bezpieczeństwo podróżujących autem. A więc rdzawki na błotnikach, nadkolach masce, klapie bagażnika nie przeszkadza, ale już przegnite progi, podłużnice czy podłoga, może nie eliminują auta z dróg, ale należałoby wymienić te elementy zanim zaczniesz użytkować auto.sztygarq11 napisał(a):jedyny problem to rdza go zaczyna brać... Teraz pytanie, bo jutro go pójdę oglądać: ile rdzy jest akceptowalne? Jak to ocenić?
sztygarq11 napisał(a):Wracając, dzwoniłem do właściciela Forda Fiesty, dowiedziałem się, że ogólnie wszystko spoko, samochód cały czas w jednej rodzinie, zakonserwowany 2/3lat temu, mechanicznie spoko, jedyny problem to rdza go zaczyna brać... Teraz pytanie, bo jutro go pójdę oglądać: ile rdzy jest akceptowalne? Jak to ocenić?
sztygarq11 napisał(a):Ktoś z góry polecał seata Leona, i akurat dziś go znalazłem
[link do oferty na Olx wygasł] ... ml?reason=
Barol napisał(a):No popatrz a ja znam dwie A3 które tego nie mają a były kupione za całe 4k.. Jedną kumpel jeżdzi prawie 4lata a druga niestety skończyła już swój żywot bo uległa wypadkowi.