Buggy z silnikiem z golfa II !

12 Lut 2014, 18:11

Witam!
Planuję zrobić buggy, Ramę już mam gotową gdyż przedtem jeździłem na silniku z fiata 126p, jednak po korekcie zamierzam wstawić silnik z golfa II, tylko problem tkwi w tym, że niewiem jak go podłączyć by odpalił? Ktoś coś wie i mógłby mi jakoś pomóc? Dodam, że jest to silnik diesla, o pojemności jak się nie myle 1.5l

Pozdrawiam
Mariusz18
Obserwowany

Auto: Opel Corsa b
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

26 Sty 2015, 20:31

To niezły pomysł, znam gościa, który tak już zrobił i nie narzeka. Choć warto też zainwestować w Ceramizator do silnika, wszystko przyjmie się sprawniej, a silnik będzie się dobrze regenerował.
mankell
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2009
Auto: volkswagen golf

28 Sty 2015, 19:51

Kolego Mankell chyba trochę nie na temat. Kolega pytał jak ma odpalić sinik z golfa II i jak go podłączyć. Proponował bym ci rozpocząć nowy temat jeśli chcesz pisać opinie na temat ceramizatora wtedy sam się wypowiem bo mam dobre doświadczenie akurat z tym dodatkiem do oleju. Natomiast kolego Mariusz18 musisz mieć schemat podłączenia takiego silnika i musisz posiadać wszystkie kompletne wiązki elektryczne jeśli to wykonasz poprawnie reszta powinna pójść już łatwo. Powodzenia
radek102
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 06 07 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E46
Silnik: 1.8 CI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

30 Sty 2015, 14:52

od golfa był 1,6
mechaniczna pompa, jeśłi potrzebuje prądu to do świec żarowych (nie konieczne) i do zaworu paliwa, jeśli rozblokujesz zawór ten silnik będzie chodził nawet bez elektryki żadnej, zawór potrzebny do gaszenia :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)