Bus do pracy nowy automat

26 Paź 2024, 20:31

Witam, szukam też busa do pracy i zastanawiałem się nad nowym busem prawdopodobnie na jakiś leasing albo jakiś używany max 3-4 lata.
Najważniejsze żeby to był automat 5-6 osoby z możliwie jak nawiększą/najdłuższą paką.
Osobiście wolałbym 5 osobowy gdyż przeważnie wtedy z przodu jest dużo miejsca, obydwa fotele są regulowane a nie jakaś kanapa w pionie, to jest serio porażka i na jazde jakąkolwiek to ino nauka łaciny podczas jazdy. Mówie tu o tych minivanach typu traffic, vito, transit custom itd

Jeździłem ostatnio tymi nowymi trafficami i w sumie bardzo wygodnie się jechało nim ale ogólnie dużo trafficami się już jeździło i sypią się jak zęby marynarza. Patrzylem na jakies oferty i sa jedynie albo 9 os do transportu ludzi gdzie paki nie ma wgl albo brygadówki na 3 os.
Też zastanawiałem się nad tym Fordem Transit custom i też ostatnio mnie coraz czesciej słuchy dochodzą że się sypią te nówki. Dodatkowo te Customy takie mniejsze są ogólnie, mało tam miejsca jakoś.

No a jeśli mowa już o tych dużych z paką typu boxer to wszystko spoko ale spalanie w tych busach duuże i długie trasy ciągła jazda to zje tego. Dodatkowo są mimo wszystko duże więc nie wszedzie wjedzie nawet jakby się po coś chciało skoczyć, gdzieś coś itd.
hadzerr
Nowicjusz

27 Paź 2024, 09:16

Dużo miejsca będzie w Sprinterze w konfiguracji 2+3 plus naprawdę spora przestrzeń ładunkowa. W drugim rzędzie siedzeń masz na tyle dużo miejsca że przed nogami możesz postawić spora walizkę :wink: pisze tu o najdłuższej wersji, nie pamiętam tylko jak ona się dokładnie nazywa.

Co do spalania jak będzie jechał z ograniczeniami to jesteś w stanie wyrobić się do 10 litrów na 100km.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lis 2024, 15:05

No a z tych tego typu traffic, vito, który byście polecili ?
Wgl mało informacji jest nt. Transita Customa bo nad nim tez myslalem i wgl ofert jest mało na otomoto, pytanie czy tak hulają że nie chcą sprzedawać czy jak ?
hadzerr
Nowicjusz

06 Lis 2024, 20:16

hadzerr napisał(a):Wgl mało informacji jest nt. Transita Customa bo nad nim tez myslalem i wgl ofert jest mało na otomoto
Masz na myśli tego nowego , nowego Customa ? Szwagier go kupował w tym roku , ja byłem z nim odbierać. Automat , napęd na cztery koła , ze wszystkimi bajerami . Blaszanka , trzy miejsca . Szału nie ma . Z pozycji pasażera według mojej oceny to typowa ciężarówka . Hałas . Na razie jeżdzi ale czasami świruje i pluje głupimi komunikatami . Znikają z czasem . Za krótki czas aby coś powiedzieć o awaryjności .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lis 2024, 20:51

Mam na sprzedaż jeszcze 4 customy ale nic dla Ciebie, ogólnie auto fajne jak nowe, żywotność auta to ok 200-250 tys, słabe punkty- układ wtryskowy, półośki, felgi.
Silniki które warto brać pod uwagę to 2.2, 2.0 jest na pasku rozrządu pływającym w oleju.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

NISSAN NV200 LONDON TAXI
    Nissan przedstawił śmiałą, przyszłościową wizję londyńskiej taksówki - model NV200 London Taxi - skierowaną do 300 tysięcy codziennych użytkowników tego środka transportu. NV200 London Taxi emituje zdecydowaniem ...