Bus transit / transporter

11 Sie 2008, 22:08

Elo
szukam samochodu 9 /6 osobowego mam na mysli moze Forda Transita albo Vw Transportera
na ten cel moge przenzaczyc okolo 20 tys najlepiej zeby to byly roczniki miedzy 1999 w zwyrz co polecacie ??
kubacee
Nowicjusz

12 Sie 2008, 22:52

Zdecydowanie wolałbym T4 od transita, tylko ze za 20tys ciężko będzie ci kupić VW w 99roku o ile takiego zajdziesz. Dlaczego tak mowie ? Jeździłem jednym i drugim w pracy i z fordem zawsze było coś nie tak... a to pompa paliwa, albo skrzynia przy większych przebiegach.... A w VW T4 nie było z reguły większych problemów, zawieszenie ma chyba jedynie słabsze od transita, tak to części są chyba nawet tańsze i bardziej dostępne do T4 niż to transita(tak to wygląda u nas na Lubińskiej giełdzie) ...zależy jeszcze jaki chcesz silnik w nim mieć...
matyslubin
Nowicjusz

12 Sie 2008, 22:54

no najlepiej zeby byl powyzej 2.0 tez wlasnie myslalem o T4 a co myslicie o Mercedesie Vito ??
kubacee
Nowicjusz

12 Sie 2008, 23:28

Vitold fajny, czasami trafi sie naprawdę okazja z kupnem taniego i fajnego, ale to tak... mercedes jak to mercedes jest trwały szczególnie diesel, ale jak sie cos zje*ie to części tez trochę kosztują...
Powiedz do czego Ci to auto i czy diesel, benzyna ??
matyslubin
Nowicjusz

13 Sie 2008, 11:35

potrzebny jest mi DIESEL bo mam firme remontową ....
i wlasnie szukam jakiegos pojazdu
zeby mial mijesje na 6 osob .
kubacee
Nowicjusz

13 Sie 2008, 18:10

Vito potrafi tak rdzewiec jak polonez! najlepiej sie trzymaja auta z poczatkow produkcji. Polecam transportera 2.5 tdi. naprawde silnik nie do zdarcia. z tego rocznika jak bys dobrze trafil to znajdziesz tylko trzeba uwazac. ale dwa lata starszego juz spokojnie kupisz.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bolid R.S.17 Renault Sport Formula One Team
    Zespół Renault Sport Formula One zaprosił do Londynu przedstawicieli międzynarodowych mediów i swoich partnerów na premierę bolidu R.S.17, w którym kierowcy zespołu będą ścigać się w nadchodzącym ...

13 Sie 2008, 22:13

podsumowując to mam wybrac t4
a moze cos innego polecacie aby bylo mijesce na 6 osob jakiegos Busa :)
kubacee
Nowicjusz

13 Sie 2008, 22:19

Bierz "teczke" i się nawet nie zastanawiaj, zamontuj sobie w niej tylko jakieś dobre odcięcie zapłonu lub coś podobnego bo lubią ginąc... z reszta jak wszystkie busy...
matyslubin
Nowicjusz

15 Sie 2008, 10:21

a że tak zapytam co myslicie o Citroenie Jumper ??
kubacee
Nowicjusz

16 Sie 2008, 13:10

Zdecydowanie Vito! :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

16 Sie 2008, 22:32

lekko sie pomieszalem :D Vito slyszalem bardzo dobre tylko ze rdzewieje . t4 silnik nie do zdarcia wiec juz sam niewiem ....
kubacee
Nowicjusz