REKLAMA
Witam,
szukałem tematów związanych z wymianami butli i ewentualnymi problemami, jeśli nr butli wbito do świadectwa homologacji. Ja mam trochę inny przypadek: posiadam fabryczną instalację LR Omegas Plus (niestety, sterownik jest zablokowany na żądanie Renault...) oraz butlę 42L brutto i chcę ją zmienić na większą 77L brutto- tu akurat nie ma problemu. Problemem jest to, że moją butlę z wielozaworem chciałem odsprzedać aby zmniejszyć koszt założenia nowego zbiornika. Widzę jednak w wynalezionych tematach, że na przeglądach sprawdza się info o butlach i do jakiego VIN zostały "podpięte". U mnie jest inna sytuacja- pierwszego przeglądu jeszcze nie miałem, więc teoretycznie moja butla nie jest przypisana w systemie do VINu mojej bryki (chyba, że w przypadku instalacji fabrycznie montowanych takie info już w jakiś magiczny sposób umieszczono w bazach danych Stacji Diagnostycznych). Nie posiadam również faktury za montaż ponieważ montaż odbył się w fabryce, więc jest to w cenie samochodu.
Nie chcę "wsadzać" na minę potencjalnego kupującego więc chciałem się odwołać do Waszej wiedzy na ten temat: czy kupujący taką butlę będzie miał problem z przeglądami czy raczej nie powinien?
Pozdro,
piotrz