BWM 530d e39 prośba o ocenę auta i najlepszy silnik.

28 Kwi 2013, 11:32

Witam, zastanawiam się nad kupnem E39. Zawsze mi się podobały. Mam prawie 2m wzrostu i lubię duże samochody. Znalazłem dosyć interesującą ofertę na znanym portalu aukcyjnym.
[link do oferty na Allegro wygasł]

Samochód ładnie się prezentuje, ale handlarz porobił tylko powierzchowne zdjęcia, na których ciężko dostrzec jakieś ubytki samochodu. Piszę, że wszystko jest super w 100%

Cena jest atrakcyjna, ale 13 letnie auto w tym segmencie, z takim przebiegiem to wyjątek. Dlatego wydaje mi się to podejrzane. Podoba mi się, że jest na takich felgach i ma manualną skrzynie, silnik też mi odpowiada.

Chciałem uzyskać opinie tutaj od Was, na temat tego egzemplarza, na temat tego modelu. Na co zwracać uwagę i jaki silnik byście polecili. Nie nastawiam się tylko na wysokoprężne.
baja88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 03 2007
Auto: -

04 Maj 2013, 16:01

Ten silnik kilka razy z rzędu zdobył tytuł najlepszego silnika,rzeczywiście to najlepszy silnik 3.0d,chociaż pali więcej od nowszych generacji.Rzeczywisty przebieg sprawdzisz bez problemu w ASO BMW.Silnik musi odpalać bez gdakania,bez najmniejszego zająknięcia,tylko wtedy można mieć pewność,że układ wtryskowy jest w porządku.Niestety,jest jeden problem,musisz być przygotowany jeszcze na wydatek ok.3000 zł na dzień dobry,po zakupie auta,jeśli chcesz jeździć bezproblemowo,bez ryzyka uszkodzenia jednostki.Jeśli się na to godzisz,to możesz to autko kupować.Gdy go kupisz ,pisz do mnie na priv,wtedy dowiesz się co należy natychmiast wymienić przy tym silniku :wink: ,by móc jeździć bez ryzyka nagłej awarii na drodze(prowadzącej nawet do zniszczenia jednostki) Silnik wspaniały,mocny jak tur,o wspaniałej kulturze pracy,spalanie od 8-13 l.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...