C klasa czy CLS

10 Mar 2009, 14:06

Zastanawiam sie od paru dni mam do wyboru c klase 2008 rok 2 litry disel avangarde jedna jest w automacie jedna manual czy CLS jedna 3500 benzyna druga 5000 benzyna rok 2005.Ceny tych aut prawie takie same.Rossadek podpowiada zeby wziac c klase teraz nie wiem w automacie? czy nie ale podoba mi sie cls tylko nie wiem jak z kosztami utrzymania czy nie beda zbyt duze.Teraz mam BMW 3000 benzyna i takie jeszcze koszta utrzymania sa dla mnie do zaakceptowania teraz tylko nie wiem jak to sie ma do porownania 3.5 titrowym ewentualnie 5 litrowym mercedesem.Prosil bym ci ktorzy maja albo mieli cls o porade.A ha wszystkie samochody maja 2 lata gwarancji.
michal_K
Nowicjusz

10 Mar 2009, 15:49

Powiem tak miałem okazje przejechać sie CLS znajomego ogolnie wrazenia z jazdy super ;) CLS jest to 4 drzwiowy fastback ;) również okreslany jako miano 4 drzwiowego coupe ;)

ale mysle ze miedzy 3 litry BMW a 3.5 litrowym mercem nie zauwazysz zbytnio mega duzej róznicy w kosztach spalania itp no i jest to miano klasy wyzszej ogolnie gdy siedziałem w CLS no cóz jak w samolocie :D jego srodek CLS'a jest jak dla mnie hmm wykonczony jak taki starszy typ samochodu okrogłe zegary wykonczenia drewniane jakby byl starsze prosty kształ srodka ;) ale zdradza nowoczesnosc komputr pokładowy :) miałemokazje sie przejechac lecz tylko 320CDI wiec nie wiem jak z benzynka ;) natomiast pewnie jak 5 litrowy CLS kopa ma niezmiernego ;) Sam posiadam jeszcze oprócz C klasy E500 ;) i kop jest super ale to generacja eszcze starszych silników niz CLS co do CLS hmm z kosztami napraw nie wiem jeszcze znajomemu niesłsyzałem by sie rozwalił badz co ;) wiec nie wiem

Co do klasy C ;) obecnie posiadam klase C lecz troche starsza niz ty podajesz mam model W203 co na wstepie to samochód znacznie mniejszy niz CLS lżejszy no i klasa no już średnia taka bradziej futurystyczna jesli chodzi o nowa C klase ;)

Dla nie bardziej przemawiał by C klasa bardziej mi sie podoba niz CLS;) mimo ze jestem fanem merca to i tak modele niektóre dla mnie sa łądniejsze inne mniej. C klasa to bardziej takie autko jesli w moim mniemaniu patrzec w moim zdaniu bardziej uniwersalne a CLS to juz bardziej biznes klasa ;) jesli jestes biznesmenem kupuj CLS ale i rowniez pasowałby ci C ;) rzecz gustu ;) napewno jesli bierzec C klas to rocznik CLS troche starszy ale merc to merc prestiż klasa wygoda ;) ja bym wybrał C ;)
Zordrak
Początkujący

Miejscowość: Gdańsk

10 Mar 2009, 16:02

Ja też wybrałbym jednak C 320 CDI 224 koni. Miodzio.... :D
CLS udaje i limuzyne i coupe... ( mix S klasy i C coupe.)
Dla mnie CLS nie ma wyglądu, nie ma tego czegoś a klasa C tak. Bez wahania wziąłbym C klase.
stasiowski121

10 Mar 2009, 16:34

Wlasnie problem w tym ze jest do wyboru tylko z c klasy 2 litry nawet 2.2 nie ma.Zeby bylo 3.2 cdi wzialbym bez wachania z drugiej strony jak by bylo cls 3.2 cdi pewnie wybral bym cls.Za to byl 3.2 cdi ml 2006 ale ten chyba w utrzymaniu jeszcze drozszy?
michal_K
Nowicjusz

10 Mar 2009, 17:40

stasiowski121 napisał(a):Ja też wybrałbym jednak C 320 CDI 224 koni. Miodzio.... :D
CLS udaje i limuzyne i coupe... ( mix S klasy i C coupe.)
Dla mnie CLS nie ma wyglądu, nie ma tego czegoś a klasa C tak. Bez wahania wziąłbym C klase.

żartujesz czy nie widziałeś na żywo CLS-a? :o Jeśli CLS nie ma wyglądu to ja już nie wiem który samochód ma wygląd. :?
Zreszto co tu przyrównywać CLS to klasa sama dla siebie :lol: Pod prawie każdym względem będzie lepsza od C Klasy.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

10 Mar 2009, 18:01

Nie ma o czym mowic BMW6 i CLS to najladniejsze samochody tylko ta benzyna mam juz dwoje dzieci i chyba nie potrzebuje trzeciego babysa .A jak myslicie ktora c klasa lepsza w automacie czy nie ktora pozniej sie lepiej sprzeda itp.Obie w takiej samej cenie.
michal_K
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...
    SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...

10 Mar 2009, 18:06

Widziałem i wcale nie podoba mi się, C klasa ładniejsza jest jak dla mnie.
Poza tym za bardzo przypomina mi Maybaha a do niego mu daleko. Podsumowując:
Wybór gustu tutaj się kłania.
Każdy ma indywidualne upodobania.
stasiowski121

10 Mar 2009, 19:58

Jak kto woli :lol: jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma to nawet na C Klase bym nie spojżał :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

11 Mar 2009, 20:24

slowik93 napisał(a):Jak kto woli :lol: jeśli miałbym wybierać między tymi dwoma to nawet na C Klase bym nie spojżał :lol:

nie ty jeden :)
cayman9
Początkujący

13 Mar 2009, 11:04

Dzieki wszystkim za rady w szczegolnosci Zordrakowi jednak wzialem C klase w biegach.Nie jest to auto z mojej bajki ale trudno ,przyzwyczaje sie . Teraz jest robiony na AMG to mam nadzieje ze bedzie jakos wygladal.
michal_K
Nowicjusz

13 Mar 2009, 17:49

Ty jeszcze się zastanawiasz???
CLS dzieli przepaść od C-klasy.
Oczywiście na korzyść CLS.
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki