C5 3.0 V6 Aut. pracuje jak traktor :(

08 Sty 2017, 21:54

witam! ma ktoś może pomysł dlaczego moja C5teczka pracuje jak traktor? traci obroty i nie mam mocy (do 4k obrotów wchodzi i tyle ) co prawda stała teraz kilka dni, a mrozy były nie małe, dziś odpalam a tu takie rzeczy sprawdziłem olej, płyny, raczej wszystko jest ok, rozgrzałem, przejechałem się i bez zmian! straszne ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
z góry dzięki
Tom
muzycom1
Obserwowany

Auto: Opel

09 Sty 2017, 18:13

Pierwsze,to czy na pewno ON jest plynny?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Sty 2017, 18:39

Mialem podobne doswiadczenie ze swoim dieslem kipka lat temu a mroz byl okropny,no to pierwsze sprawdzilem zawartosc filtra a tam bialo.Mozesz miec wode w paliwie np.W moim ON oddzielila sie parafina.Teraz juz na wszelki wypadek dolewam kleen flo w celu absorbowania wody,cala buteleczke na pelen zbiornik,leje swietne paliwo na ARGE ON Vigor,i jeszcze dwie butelki litrowe mixolu na 65 l,efekt? Przy minus 20 st nawet gdy auto stoi 24h na takim mrozie odpala tak,ze nie zdaze uslyszec rozrusznia a silnik od razu pracuje rowniutko.Oczywiscie masz najprawdopodobniej dpf,wiec oleju do paliwa nie mozesz wlac.Sprawdz plynnosc ON,jesli woda, to problem,ale od razu wlej kleen flo,biala byteleczka z zielona naklejka,ok.7zl.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Sty 2017, 19:11

aha.. ale to nie diesel! tj. benzynka.. :D
muzycom1
Obserwowany

09 Sty 2017, 19:21

No to pozostaje woda w paliwie,racja 3.0 byly montowane w Renault Vel Satis:-) Od tego zacznij.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Sty 2017, 19:38

czyli dolać jakiegoś siuwaksu (typu kleen flo) i powinno pomóc?
muzycom1
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...

09 Sty 2017, 19:51

Tzn.jest problem,w tym wypadku czarny kleen flo nie moze pomoc gdy jest lod w paliwie,wlewa sie wtedy gdy jeszcze ni3 ma mrozow,gdzie autko trzymasz?
PhantomASA1
Forumowicz VIP