Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pirania napisał(a):Na początku w ogóle nie brałem pod uwagę francuskich aut z racji opinii jakie krążą o francuzach. 3/4 osób którym powiedziałem o zamiarach kupna Cytryny, pukały się w głowę...
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
pirania napisał(a):Silnik 2.0 benzyna, nadwozie co się trafi bo oba ładne.
pirania napisał(a):1) Co się lubi w tym aucie psuć? Słabe punkty? Na co zwracać uwagę przy kupnie?
pirania napisał(a):2) Czy do serwisu C5 potrzebuje specjalistycznego warsztatu? Czy zwykły(ale zajebiście dobry) mechanik da radę?
pirania napisał(a):3) Będę szukał C5 ze zwykłym zawiasem Nie dość że boję się tego auta to jeszcze to hydrauliczne zawieszenie mnie nie przekonuje. Co jeśli posypię się w trasie? Przecież żeby zebrać C5 z drogi z takim zawiasem to trzeba specjalnej lawety=koszty. Po za tym zwykły serwis takiego zawieszenia to pewnie kolosalne koszty.
pirania napisał(a):4) Jak z ogólnymi kosztami? Ceny części przystępne i dostępne czy raczej egzotyczne i trudno dostępne?
pirania napisał(a):5) Czy C5 ma pełnowymiarowe koło czy dojazdówkę? Bo wiem że miejsce jest
Tak. Ale brakuje mu wielu istotnych wk.... i oczywistych rzeczy np. uchwytu na puszkę/kubek.pirania napisał(a):6) Czy ma coś tak podstawowego jak kontrolkę temperatury?
Sporo ich widać na ulicy. Coraz więcej. Generalnie są trwalsze i wdzięczniejsze niż wcześniejsze generacje.pirania napisał(a):7) Wiem że utrata wartości tych aut jest ogromna i pewnie za 3-4 lata sprzedam ją z kilka tysięcy. Czy można w PL znaleźć kupca na te auta?
Jak kupisz szrot lub nie będziesz dbać to w każdym aucie się coś wysypie.pirania napisał(a):8 ) Inwestować w lawetę?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki CITROEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne CITROEN