C8 3.0 V6 automat

27 Lip 2017, 06:23

Mam pytanko odnośnie skrzyni automatycznej. Przebieg 160tkm. Autko z holandii.
Jeździ przepieknie gładko zmienia biegi nie szarpie. Jedyne co mnie niepokoi a pamiętam ze w ciężarówkach jak puściłem hamulec to auto stało na płaskim i ruszało dopiero po wcisnięciu pedału gazu. Tu jest inaczej puszczam hamulec autko rusza delikatnie i potem dodaje gazu. Czy jest coś niepokojącego w takim zachowaniu??? Nadmienie że jak kupowałem to już to było trochę dziwne nie mogłem sobie przypomnieć jak ruszałem ciężarówką jak te skrzynie pracowały
marchelmza
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 01 1976
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: C8
Silnik: 3.0 v6
Paliwo: Benzyna
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Lip 2017, 06:36

Wszystko jest ok. Rozne skrzynie sa. Niektore dostosowuja moc do oporow czyli pod lekkie wzniesienie tez sie wtoczy a niektore trzeba dodac gazu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lip 2017, 06:41

Dziękuję serdecznie za odpowiedź przez ten temat skrzyni już nocke zarwałem :)
marchelmza
Obserwowany

Prawo jazdy: 30 01 1976
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: C8
Silnik: 3.0 v6
Paliwo: Benzyna
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...