Caddy porada

06 Gru 2015, 21:40

Witam wszystkich,

Poszukiwałem samochodu na podmianę swojej już jakby nie było astry z 2000 r. Wybór padł na Caddy, ale niestety na rynku wokół mnie nie ma ciekawych samochodów. Dość mówić jak coniektóre z tych łącznie 9 pojazdów wyglądało, ale w końcu pojawiło się auto godne zainteresowania. Samochód niestety w białym kolorze z 2006 r. O ile do przebiegu nie przywiązywałem ze znajomym mechanikiem zbyt dużej uwagi, wiedząc że większość jest kręcona, to skupialiśmy się nad nasłuchiwaniem samochodu i wizualne oglądanie blach, łączeń itp. Auto które wybrałem obecnie o przebiegu 203 tys. zostało sprowadzone w całości 2 lata temu, wewnątrz i na zewnątrz zadbane. Poprosiłem znajomego, o historię z ASO przed ściągnięciem i się okazało, że samochód miał w przeszłości szkodę na 6000euro - czyli ponad 2 lata temu... Koledzy mechanicy twierdzą, że w Niemczech jeżeli byłaby to poważna kolizja to samochód by kasowano albo ściągnąłby je Polak do siebie i klepał - w Niemczech przy większej szkodzie by samochodu nie klepali tym bardziej w ASO.

I teraz stoję i nie wiem co dalej...
Kamil29
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1999
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Astra G
Silnik: 2,0 DTL 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

07 Gru 2015, 09:21

Ktoś się wypowie? Caddy tutaj...
[link do oferty na Olx wygasł]

Dzisiaj pojawiła się i astra h ...
[link do oferty na Olx wygasł]
Kamil29
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 06 1999
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Astra G
Silnik: 2,0 DTL 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...
    Zimowe podjazdy - czy są one trudne do pokonania?
    Zimą nie trzeba wyjeżdżać w góry, by doświadczyć problemów z pokonaniem stromego wzniesienia. Już oblodzony czy zaśnieżony wyjazd z garażu podziemnego może okazać się wyzwaniem. Jak sobie z nim poradzić? Intensywne ...