Cadillac cts czy volvo s60R ???

Które auto wybrać???

Ankieta zakończyła się 13 Mar 2009, 14:49

cadillac cts
4
67%
volvo s60R
2
33%
Razem głosów : 6

11 Mar 2009, 14:49

Witam!
Właśnie stoję przed wyborem auta i w tej kwestii chciałbym sie Was poradzić!
Mam dwie ciekawe propozycje z których wybiore:
-cadillac cts 3.6 (full opcja) r 2007 przebieg 18tyskm cena 58 ty zl
-volvo s60R (full opcja) r 2006 37tyskm cena 60 tys zl

Który z samochodów będzie lepszym rozwiązaniem???
prosze o rychłą odpowiedź
pozdrawiam :)
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

11 Mar 2009, 18:08

Jeśli dobrze pamiętam to Volvo ma takie ciekawe coś że jak się jedzie do 3500 obrotów to jest oszczędne i dynamiczne a jak się je przekroczy to budzi się do jazdy spoooro koni (chyba coś koło stu) i jak na tyle koni to pali w miarę mało.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

11 Mar 2009, 19:23

brzmi ciekawie :)
Muszę to przemyśleć

Cały czas byłem za cadillaciem ale widzę ze zdanie mógłbym zmienić
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

11 Mar 2009, 19:59

Dziennikarz motoru wypowiedział się tak na temat Cadillaca CTS,jeżdziłem ,testowałem tyle samochodów ale z tego samochodu wysiadłem poruszony,byłem pod ogromnym wrażeniem,dawno nie prowadzilem samochodu któremu by ludzie robili zdjęcia telefonami komórkowymi na ulicy ale co mnie jeszcze całkowicie oszołomiło to spalanie,8 L na trasie,przy ponad 300 konnym samochodzie to szok! Ja kupiłbym Cadillaca zdecydowanie,VOLVO potrafi nieżle pożreć etyliny ,po prostu posiada paliwożerne benzynowe silniki turbo .Naturalnie nie moge nic złego powiedzieć na temat tego VOLVO ale silnikiem Cadillac deklasuje rywala,resztą nie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Mar 2009, 22:18

tylko jak z czesciami do Cadillaca??moze samochod bezawaryjny ale trzeba sie z tym rowniez liczyc.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

12 Mar 2009, 11:43

:D
zdecydowany jestem na 99% na cadillaca bo części są drogie ale na rynku łatwo znależć a po za tem co może się zepsuć przy półtora rocznym aucie które ma nakręcone 18tys km??

a tak w roli sprostowania ma 260koni to jest cts I

nie 311 jak w II (one były rok później)
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

12 Mar 2009, 22:05

Kiedyś jeszcze za komuny oglądałem Amerykanca z podniesioną machą,to była benzyna,do dzisiejszego dnia trudno mi zapomnieć ,że poznałem iż silnik chodzi po kręcącym się pasku klinowym,żadnych drgań silnika i tylko cichutki szept,Amerykanie potrafią robić silniki benzynowe,oj potrafią.Cadillac sama ta nazwa wiele mówi ,komfortu sobie nie wyobrażam ,ten silnik też mnie jest trudno pojać jak tego dokonali no i ta bryła obok której nikt nie przejdzie obojętnie,każdy się oglądnie.VOLVO?No cóż jest tego pełno.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)