Witam. Posiadam Chevroleta Captive z silnikiem 2.2 163km z 2012r z automatyczną skrzynia biegów która jest uszkodzona. Problem polega na tym że jak odpali się auto i wrzucę na bieg R to samochód normalnie się zachowuje, ładnie cofa itp ale jak wrzucę na D to auto odrazu gaśnie, dodam że jak lewą nogą przytrzymam pedał hamulca a prawa nogą dodam gazu równocześnie ze zmiana dźwigni biegów na D i przytrzymam go na trochę większych obrotach to puszczając hamulec lewą nogą samochód rusza i normalnie jeździ, płynnie zmienia biegi i ładnie przyspiesza ale gdy zahamuje do zera lub do takiej prędkości jakby miał jechać na 1 bez gazu to znowu gaśnie, kilka prób miałem takich że normalnie autem jeździłem przód i tył i nic się nie działo ale głównie przy ruszaniu i wyhamowaniu samochodu to gaśnie. Wydaje mi się że problem może być z 1 na niskich obrotach, tak jakby wpadał w tryb awaryjny i odrazu gasł lub nie miał siły silnik. Dodam jeszcze że przy tym nie świeci się żadna
kontrolka na desce rozdzielczej a i komputer diagnostyczny nie pokazuje żadnych błędów, jest tylko jeden odnośnie 4 świecy żarowej.
Czy ktoś miał podobny problem lub wie co to może byc? Czy jakiś zaworek w skrzyni? Z gory Dzięki za odpowiedź