Car audio - golf 3

09 Lip 2013, 20:52

Witam, kiedyś na tym forum, pomogliście mi znaleźć dobre autko, więc postanowiłem się do was zgłosić, i zapytać na temat nagłośnienia do mojego golfika. Jako że mam seryjne radyjko, musze go zmienić, i zastanawiam się nad jakimś może używanym kenwoodem. I tu rodzi się pytanie, ponieważ chce założyć głośniki w przednich drzwiach, jakieś fajne, żeby ładnie grało, myślałem nad JBL CS-6C (w komplecie, tweetery, i dystanse) za cene 220zł, lub HELIX B62C, lub jakieś hertz, i podpiąć to pod radio. Ale czytałem troche po róznych forach, i mówili, że to nie będzie zbyt ładnie grało na radiu, i najlepiej by było jakiś wzmacniacz kupić do tego. A do radia to polecali np coś takiego [link do oferty na Allegro wygasł]. Dodam, że wygłuszenie w drzwiach bym raczej robił na 100%, i głównie gatunek jaki słucham, to techno, electro, czasami hip hop, po prostu lubie basik :D. Kiedyś chciałbym też jakiś może subwofer założyć ale to już się zobaczy jak będzie z kasą. Co byś Cie powiedzieli? Średnio się znam na tych głośnikach dopiero parę dni tak siedzę i oglądam, czytam :) :)

Z góry dzięki za pomoc :) :)
joki252
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MK3 1.9D

10 Lip 2013, 16:01

Jble bym sobie odpuścił. W tej cenie nie są niczym ciekawym. Helixy pod samo radio są jak znalazł ale grają dość łagodnie. Basu z nich nie będziesz miał. Z gmsów miałem poprzedni model 960 xt i grały dobrze pod samym radiem. Ale jakiś cudów jeśli chodzi o bas bym się nie spodziewał tym bardziej pod radiem. Dodatkowo do tych wooferów przydałyby się wysokotonowe.
zenek1988
Początkujący

Miejscowość: Zendek
Prawo jazdy: 08 06 2006
Auto: seat ibiza 6l1
Silnik: 1.2 69 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Lip 2013, 19:40

No wiesz na razie mam same 10 w przednie desce, to różnice na pewno jakąś tam odczuje. Zdecydowałem chyba na taki mniej więcej zestaw radio [link do oferty na Allegro wygasł] albo to [link do oferty na Allegro wygasł] i głośniczki te gms 1865
joki252
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MK3 1.9D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
    W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...