Carina gasnie w czasie jazdy

28 Mar 2008, 20:26

Osobiście polecałbym jechać na jakiś warsztat. Mogą być różne wady rozrusznika cewki swiecy. Polecałbym ogólny remont wymiana rozrządu. Przyczyną gaśniecia moze byc slaby akumulator lub cos z pradnica. PRZYCZYN MOZE BYC WIELE!!!!!!!
Auditt
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie
  • 28 Mar 2008, 22:25

moim zdanie swiece..mi gasł zmieniłem swiece i roznica jest duza...no i dobrze tez zrobiło mi tzn mojemu "autowi" zmiana rozrzadu:)
    zuchos20
    Początkujący
    Awatar użytkownika

28 Mar 2008, 23:07

no wlasnie przyczyn moze byc wiele, mechanik typuje cewke, przepustnica wyczyszczona, aparat zaplonowy OK, aku tez, do wymiany rozrzadu sie przymierzam. poki co od tygodnia nie gasnie, dziwne. charakterystyczne jest to, ze coraz trudniej odpala po zgasnieciu. ranem pali od reki niezaleznie od pogody
    gregor100
    Nowicjusz

29 Mar 2008, 14:01

Ale polecałbym najpierw jechać do elektro-mechanika aby wziął go na komputer!
    Audi Przewaga Dzięki Technice!
    Auditt
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolskie

29 Mar 2008, 14:08

Coś takiego zaczyna się od sprawdzania stacyjki(czy prawidłowo przewodzi napięcie) oraz od jej kostek połączeniowych(czy nie są luźne i czy nie są wypalone styki).Następnie sprawdza się dokładnie układ zapłonowy - świece(czy nie są luźne),przewody WN(czy nie mają uszkodzeń i nie siedzą luźno na świecach).Dalej mierzy się cewkę zapłonową oraz sprawdza wszystkie jej połączenia elektryczne(łącznie z kostkami).Sprawdza się też połączenia elektryczne wtryskiwaczy.Warto też zainteresować się alarmem,jeżeli jest - można go na jakiś cczas odłączyć.No i pozostaje immo,ale to już do sprawdzenia na komputrze.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...