Carnival 2.9crdi Automatyczna skrzynia biegow - nie jedzie

12 Lut 2012, 15:43

Koledzy mam poważny problem.
wczoraj przejechalem carnivalem 300km bez zadnych problemow. wrocilem do domu postawilem auto na pol godz. pojechalem dalej i po 10 min jazdy po miescie zaczelo sie "slizgac sprzeglo". po zatrzymaniu sie juz nie moglem ruszyc ani do przodu ani do tylu.
wylaczylem silnik odczekalem 5 min odpalilem wrzucilem D i pojechalem..niedaleko bo 2 km i sytuacja sie powtórzyla więc wyłączyłem 5 min odpaliłem i jazda. w ten sposob dojechalem do domu. rano zmienilem olej a problem pozostał.

czy ktos mial podobna sytuacje?
jakies wskazówki, pomysły?

dodam ze skrzynia o symbolu 50-42 le
tfiolek
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 01 1985
Auto: Kia Carnival 2.9 crdi automat

18 Mar 2012, 15:40

Tutaj nie da tobie jednoznacznej odpowiedzi ani nikt z Midpartsa,ani nawet pan łokaj z Autotransmisji,czytałem o podobnych przypadkach,specjaliści wymieniają tyle prawdopodobnych przyczyn,że łeb puchnie.Rady ich są takie----Trzeba podpiąć automat pod diagnostykę----Tylko w ten sposób unikniesz kosztów.Zmieniłeś olej ,a co z filtrem?!Zmienisz olej a zapchany filtr pozostawisz i lipka!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Avalon testowana przez robota
    Toyota zwiększyła wydajność i bezpieczeństwo testów trwałości nowych modeli, zatrudniając do nich robota własnej produkcji. Robot wykorzystuje zaawansowane technologie zautomatyzowanej jazdy, w tym bardzo precyzyjny ...