Carplay reno clio 2 2001

02 Sie 2024, 21:13

Cześć wszystkim,

Mam problem z radiem w moim Renault Clio 2001. Wszystko działa poprawnie, ale bardzo często podczas jazdy prosto włącza się tryb cofania, co powoduje wyciszenie muzyki. Jest to bardzo irytujące i nie wiem, co może być przyczyną.

Czy ktoś miał podobny problem lub wie, co może być nie tak? Moje przypuszczenia to:

Problem z Instalacją Elektryczną:

Zwarcie w Przewodach: Może przewody odpowiedzialne za sygnał z czujnika biegu wstecznego mają zwarcie lub są uszkodzone? Gdy samochód jest w ruchu, przewody mogą poruszać się i powodować przypadkowe włączenie trybu cofania.
Błędne Podłączenie:

Możliwe, że coś jest nieprawidłowo podłączone w samej instalacji radia, co powoduje te zakłócenia.
Uszkodzony Czujnik Biegu Wstecznego:

Czujnik biegu wstecznego może być uszkodzony lub zużyty, co powoduje fałszywe sygnały.
Czy macie jakieś inne pomysły? Jakieś sugestie, jak mogę to naprawić lub co sprawdzić?

Z góry dzięki za wszelką pomoc!
szeffoo
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...