Cb radio czy lepsza antena cos da???

20 Lip 2009, 10:27

WOJCIECH napisał(a):hmm a ja wlasnie mam antene za ktora dalem 120zl i slabo mi to odbiera.
WOJCIECH napisał(a):jest to antena marki Hustler

Kolego Hustler kosztuje ok 50 zł a nie 120zł.

WOJCIECH napisał(a):a czy t o wogole prawda ze im dluzsza antena tym lepsza?

Tak to prawda, ale inaczej ma się sprawa z antenami helikalnymi.

a jeszcze cos ustawie sobie radyjko ze nawet jednego szumu nie ma a jak tylko uruchomie silnik to zaczyna sie szum i slychac nie raz jak biegi zmieniam tak piszczy

Jak masz podpięte radio jak pod zapalniczkę to podepnij bezpośrednio pod akumulator może pomoże i nie zapomnij o bezpieczniku 2A na plusowym kablu.

A na postoju jak silnik nie pracuje to jakie masz osiągi może to po prostu wina zakłóceń które występują po uruchomieniu silnika?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

20 Lip 2009, 12:29

PrezesArtek napisał(a):Kolego Hustler kosztuje ok 50 zł a nie 120zł.

dokladnei tak jak mowisz poza tym podobno z ich jakascia tez roznie bywa ale to tylko to co slyszalem bo nigdy jej nie uzywalem
PrezesArtek napisał(a):Jak masz podpięte radio jak pod zapalniczkę to podepnij bezpośrednio pod akumulator może pomoże i nie zapomnij o bezpieczniku 2A na plusowym kablu.

dobrze prawisz powinno pomoc ...
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

20 Lip 2009, 15:45

Też jeszcze osobiście nie sprawdzałem tej anteny ale dzisiaj wpadł mi w ręce do zrobienia i dobrze się składa bo za parę dni będzie trasa ponad 500km to sprawdzę jak sobie radzi.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lip 2009, 15:49

no to czekamy na opinie sprzętu ....
pozdrawiam
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Lip 2009, 18:11

PrezesArtek napisał(a):
WOJCIECH napisał(a):hmm a ja wlasnie mam antene za ktora dalem 120zl i slabo mi to odbiera.
WOJCIECH napisał(a):jest to antena marki Hustler

Kolego Hustler kosztuje ok 50 zł a nie 120zł.

no a ja za nia dalem powaznie 120zl mam jeszcze paragon od niej

a jeszcze cos ustawie sobie radyjko ze nawet jednego szumu nie ma a jak tylko uruchomie silnik to zaczyna sie szum i slychac nie raz jak biegi zmieniam tak piszczy

Jak masz podpięte radio jak pod zapalniczkę to podepnij bezpośrednio pod akumulator może pomoże i nie zapomnij o bezpieczniku 2A na plusowym kablu.

no sprobuje podlaczuc bezposrednio pod akumulator

A na postoju jak silnik nie pracuje to jakie masz osiągi może to po prostu wina zakłóceń które występują po uruchomieniu silnika?

jak silnik nie pracuje to ladnie mi sciaga jak na taka antene do 15 km
WOJCIECH
Początkujący

Miejscowość: Kutno

20 Lip 2009, 19:31

No to wszystko jasne wina leży po stronie zakłóceń podłącz pod akumulator i daj znać czy się coś zmieniło.
Ale z tą ceną to masakra tyle pieniędzy za taką antenkę :shock: na pewno to Hustler pisze na niej Hustler? bo nie mogę uwierzyć.

Jestem już po krótkiej przejażdżce z Hustler-em i jak na razie moje stwierdzenia są takie sobie zasięg dobry 8 - 10km patrząc po słupkach ale odbiór już nie jest tak wesoło antena zbiera mi bardzo dużo pisków czego nie ma w Sirio ML 145 ale to może tylko tak dzisiaj, zobaczymy co będzie dalej.

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 16:20 ]
No wiec tak zrobiłem z Hustler-em już ponad 600km i muszę powiedzieć że jestem całkiem zadowolony z tej antenki dla normalnego użytkownika który potrzebuje Cb tylko jako anty miska spokojnie wystarczy dodam że antena była podłączona z Alenem 48+Multi.

WOJCIECH wychodzi na to że problem nie leży po stronie anteny tylko po stronie zakłóceń.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    BMW E1 i E2 (1991-1993) - samochód elektryczny
    Zachęcona pozytywnymi wynikami osiągniętymi przez akumulator NaS firma BMW Technik GmbH otrzymała zamówienie na opracowanie pojazdu elektrycznego od zera, przy założeniu zbadania zalet i wad napędu elektrycznego w ...

27 Lip 2009, 13:26

Kupilem sobie Sirio ML 145 i od razu jak ja podlaczylem nie musialem jej nawet ustawiac zero szumy przy uruchomieniu silnika ladnie zbiera,dziala idealnie na tych ustawieniach co byl ustawiony husler a przy tamtej antenie bylo slychac szumy,
Jestem bardzo zadowolony z Sirio
I byla to wina anteny ze tak szumialo wystarczylo kupic lepsza
Dzieki za dobra rade macie piwo Panowie;)
A tamta antene jak sie uda to sprzedam
Pozdrawiam;)
WOJCIECH
Początkujący

Miejscowość: Kutno

28 Lip 2009, 11:11

...nom i chwalić jak wszystko działa jak należy :)
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika