CB radio nie działa

14 Lip 2012, 18:51

Siema mam problem z moim CB Radiem podłączyłem CB i niewiedza ze niemożna nadawać z niezestrojoną anteną nadawałem i nikt mi nie odpowiedział robiłem to około 10 razu i mam pytanie czy spaliłem końcówkę mocy, dodatkowa kupiłem drugie radio i był ten sam problem. Pierwsze CB radio to Alan 109 a drugie to intek M150 Plus a antena to President Missouri
Jankes451
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 01 2001
Auto: Fiat Siena 1,4B+G

01 Lis 2012, 08:22

Samo zestrojenie nie ratuje radia przed spaleniem końcówki.
Antena ma sprawny kabelek ?
marek216
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford windstar

28 Lut 2013, 22:59

Witam
Chciałbym odświeżyć temacik
Mam cb presidenta walkera i antene magnetyzna też presidenta dakote.
Kiedyś miałem ml 145, ale mi zajumali, potem miałem gregorie, tam przedarł mi sie kabel Itak zdrowo) i zwarło do masy, sprzedałem ją i kupiłem dakote, ale odbiór na radiu mocno spadł. pytam po pare razy na cb jak droga, to albo cisza, albo ktoś odpowiada i nagle go zerwie, albo dostane zjebe ze już ktoryś raz pytam i mi ludzie odpowiadaja(a ja tego nie słysze)

Czy zna ktoś jakiś dobry serwis cb na slasku? Dąbrowa Górnicza, Sosnowiec, okolice...
Ogólnie jak jedzie sie jedynka w strone czestochowy od cieszyna to przy zjezdzie na hute katowice jest, byłem poprwili mi antene, zalutowali koncówke od nowa, ale bez różnicy :(
jacodk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus LC500h hybrid – 4,9 sek., 359 KM
    Model LC powstał jako urzeczywistnienie idei, wyrażonej w zaprezentowanym w 2012 roku na Salonie Samochodowym w Detroit samochodzie koncepcyjnym LF-LC (Lexus Future Luxury Coupe). Firma nie planowała jego komercyjnej kontynuacji, ...