Cb radio Szumi :( Proszę o pomoc

06 Lut 2010, 16:39

Witam dzisiaj zakupiłem Nowe radyjko w sklepie marki Yosan JC-2204 i do tego zestawu antenę tti łamaną na magnez o dużej średnicy podstawy .Gdy byłem W Rzeszowie i włączyłem w radyjku funkcję automatyczną ASQ ładnie nawet chodziło lecz lubiło szumieć jak ktoś mówił. A gdy wyjechałem poza miasto zaczął się tzw koszar beznadziejnie było słychać kierowców jak i z ASQ jak i bez co to może być ? Antena ? czy samochód czyli radio że jest podłączone bezpośrednio pod zapalniczkę samochód to audi a6 c4 97r 2,5 tdi. Dodam że radio było strojone przez fachowca w sklepie w Mieście ! proszę o pomoc co zrobić .

Antena jest umieszczona na środku dachu i jest łamana a czy wpływa na jej odbiór i czystość kąt nachylenia bo miałem ustawioną ją Pionowo tzw 90 stopni
Łukasz
lukasz396
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk

09 Lut 2010, 18:23

Kolego, antene najlepiej jest mieć na dachu, bat na baczność w pionie.

lukasz396 napisał(a):Yosan JC-2204
Podejrzewam że to radyjko nie jest najwyższych lotów :sad: Mimo wszystko daj go zestroić miernikiem SWR i ustaw pokrętło SQ na granicy słyszalności szumów.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Lut 2010, 19:40

Nie lepiej było kupić jakieś sprawdzone radio i antenę np. Alana 109 + ML-145 albo Floride.
Nie widziałem nigdy tego sprzętu co kupiłeś ale może po prostu nie masz porównania z innymi radiami jak działają szumów nie da się całkowicie wyeliminować no chyba że rozmawia się z kilku set metrów. Sprawdź gdzieś w otwartym terenie bez linij wysokiego napięcia bez linij tramwajowych na wyłączonym silniku jaki będzie odbiór jak nic się nie zmieni to może to radio tak działa, może trafiłeś akurat na złe warunki.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

09 Lut 2010, 20:21

Już wszystko zrobione radyjko super chodzi antena wymieniona kabel podpięty pod akumulator
Łukasz
lukasz396
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne