andrzej_124 napisał(a):Sprawdź czy nie urwał się kabelek przy czujniku ciśnienia oleju.Czujnik znajduje się obok filtra oleju.Olej możesz wlać Mobil mineralny.Jak zmienisz rozrząd to ten co kupisz będzie jeszcze krocej chodził.Fabryczne male kołko jest zrobione ze spieku a to co kupisz będzie żeliwne.W silnikach CC 700 słabą stroną był wałek rozrządu i popychacze oraz uszczelka pod głowicą.
jeżdżę niekiedy też CC700... jest to samochód "ciągany" przez wszystkich ponieważ auto te jest szefa żony... itd itd... i jak jest ono to się nim jeździ... i też powiem że to nie jest ok zakup...
zmieniałem już w nim:
- alternator (4 razy)
- akumulator
- rozrząd
- olej
- czujnik wstecznego
- czujnik ciśnienia oleju
- filtry
- tłumiki (7 razy w ciągu 2,5 roku - oryginały!)
- zamieszenie
- filtry (bo coś ciągle tam było...)
- sprzęgło (3 razy)
- skrzynię (2 razy)
- uszczelka pod głowicą...
więc chyba widać co to jest... polecałbym jak coś to już nawet SC900... było wg mnie lepsze... odnośnie rozrządu... to wg mnie powinno się go wymieniać co 6o tyś km (lepiej nie ryzykować niż później gadać: lepiej było zmienić...). chyba, że ktoś ma kasę ;] ;p ja mogłem brać CC.. ale zostałem przy swoim "dziadku" czyli poldku... wiek swój ma i to ma swój urok... a przy nim też siedzę, no ale nie tyle co przy tym CC... i wydech gdy wymieniałem to okazało się, że to pierwsza zmiana (haki były czyste jak łza a i wydech miał wybitą datę na blachach - 17.o2.1993)... nie chwalę też poldków, ale to coś chyba też świadczy... ?