CC 900 - problem

16 Lis 2006, 14:45

witam..
kupiłem około 2 miesiące temu auto...
Fiata CC 900... mam problem... dzisiaj chcąc wyjechać ze swojego podwórke już wjeżdżam na podjazd... jednak najechałem na jakiś kamień, a jako że jechałem bez gazu.. auto zgasło... więc jak zwykle przekręciłem ponownie kluczyk by odpalić... i ku mojemu zdziwieniu auto już nie odpaliło...
jestem strasznie zły... nie wiem co sie mogło stać :( po przekręceniu kluczyka silnik chodzi jak by sie ?zatarł? czy to możliwe skoro kontrolka smarowania sie nie świeciła ?

jestem zły, smutny i w ogóle... :(
mam dość już tego auta... włożyłem w niego 600zł od momentu zakupu a teraz czuje że mnie czeka nie mały wydatek... rozrusznik ? pompa paliwa ?

strasznie skrzeczy jak sie go odpala.. jakby dosłownie tarł niemiłosiernie metal o metal :(

ale skoro sie kręci to jakoś nie poszedł.. benzyna też jest..

Strasznie prosze o pomoc i ewentualne powody takiej sytuacji... :(

pozdrawiam Borys
VW rządzi.
SpeedMaster1988
Nowicjusz

Miejscowość: RŚL
  • 16 Lis 2006, 17:17

Jak auto zgasło na biegu to mógł przeskoczyć (lub się zerwać) pasek rozrządu... :(

Obawiam się, że bez wizyty u mechanika się nie obejdzie... :(
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

16 Lis 2006, 19:18

Lepiej, żeby to nie było to co kolega wyżej pisał, bo czeka Cię bardzo poważna i kosztowna naprawa. Ale nie wydaje mi się, żeby to było zerwanie paska. Jednostki FIRE były bezkolizyjne, ale to chyba niestety nie jest fire :roll: .
    Pozdro.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

16 Lis 2006, 21:37

hmmm....
    nie rozrząd i nie inne cuda lecz WYŁĄCZNIK KOLIZYJNY.szukaj takiego z czerwonym grzybkiem wciśnij i dalej jazda.
    pozdro 8)
    ps.temat przenoszę
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
      Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...