CC700 - hamulce

23 Paź 2007, 13:07

WITAM!

Mój problem polega na tym, że ostatnio robiłem zawieszenie w aucie. Zmieniłem okładziny, bębny, cylinderki. Po tamtym czasie zawsze pierwszy hamuje mi tył auta, a po kilkukrotnym hamowaniu (np dojeżdżając do świateł) jest już ok. Wtedy hamuje na 4 koła ale żeby tak było trzeba ze 2-3 razy hamować(nie ostro, a normalnie np jak pisałem przy dojeżdżaniu do świateł). Hamulce 2 razy odpowietrzałem i nic to nie dało.Dodam, że z przodu wymieniane były jedynie klocki (tarcz nie ruszałem od ponad 2lat). Auto ma przejechane 130.000km. Hamując ostro na asfalcie czy piasku, auto sunie prosto, nie rzuca go na bok.Dziwne ale czyżby winne były tarcze i klocki z przodu, których przy remoncie tyłu nie ruszałem czy może zaciski hamulcowe, a może pompa hamulcowa. Wszystko wskazuje na to, że zapowietrzony jest układ ale było odpowietrzany 2razy(zaczynając od najdalszego i kończąc na najbliższym kole przy pompie hamulcowej).

Co to może być??

POZDRAWIAM!!
adam700
Nowicjusz

• 23 Paź 2007, 19:19

To raczej nie zapowietrzone hamulce.Jakby tak było,to pedał hamulca by był miękki cały czas.To raczej jest wina pompy hamulcowej lub korektora hamowania tylnych hamulców(o ile takowy w tym samochodzie jest,bo tak na szybko nie umiem skojarzyć układu hamulcowego tego autka).
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Paź 2007, 19:51

Klocki muszą luźno przesuwać się w obejmie,jak są za ciasne to trzeba je podpiłować pilnikiem.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...