Cc700 ktos kto zna sie - niech pomoże!!!!!!!

17 Gru 2007, 23:11

witam ma 2 problemy, jestem od niedawna posiadaczem cc700 95r.

ktos mi powiedział w trakcie jakiejś rozmowy żebym wymienił nagrzewnice a wiec moje pytanie co to jest i do czego służy ,co sie dzieje jak jest zepsuta?

drugi problem polega na tym iz filtr pwietrza który znajduje sie pośrodku i nad silnikiem oczywiście do tego czarnego pudełka przyłaczona jest tzw odma [link wygasł]

to po środku
natomiast po stronie prawej znajduje sie u dołu filtra dziura gdzie podejrzewam powinien być rura elastyczna a jej niema po co ona jest i co sie dzieje gdy jej nie mam to coś zwiazane z ciepłem ?

przepraaszam ze si etrzoszke rozpisalem ale bardzo zależy mi na pomocy
lukasz1985
Nowicjusz

• 19 Gru 2007, 15:50

Powinienes miec jeszcze rure elastyczna ktora sie nad kolektorem pzyczepia (jesli o to ci chodzi) ma ona za zadanie lapacnie cieplego powietrza. Bardzo sie przydaje w zimne dni bo silnik szybciej sie nagrzewa
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk

19 Gru 2007, 16:34

Nagrzewnica służy do nagrzewania powietrza w samochodzie... Może być zakamieniona i niedrożna więc w środku będziesz miał ziomno... Ale jeżeli dobre masz ogrzewanie to nie wymieniaj nagrzewnicy... Nie wiem jak jest cc ale w polonezie np trzeba całą deskę rozebrać żeby się dostać do nagrzewnicy...
    Hunter
    Początkujący

Miejscowość: Będzin

20 Gru 2007, 21:43

dziekuje za podpowiedzi bede próbował dojść powoli po waszych podpowiedziach dzieki!!!!!

a jescze jakby ktoś mi powiedział gdzie w cc znajduje sie nagrzewnica
    lukasz1985
    Nowicjusz

20 Gru 2007, 23:43

sorka głupie pytanie pozdro!!! już wiem o co chodzi
    lukasz1985
    Nowicjusz

23 Gru 2007, 21:30

Od filtra powietrza musi byc zalozona rura elastyczna do wydechu bo moze zamarzac gaznik przy bardzo niskich temperaturach(ja tak mialem).
    SUBARU i nic wiecej
    speedaw
    Nowicjusz

Miejscowość: Jugów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
      Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...