witam ma 2 problemy, jestem od niedawna posiadaczem cc700 95r.
ktos mi powiedział w trakcie jakiejś rozmowy żebym wymienił nagrzewnice a wiec moje pytanie co to jest i do czego służy ,co sie dzieje jak jest zepsuta?
drugi problem polega na tym iz filtr pwietrza który znajduje sie pośrodku i nad silnikiem oczywiście do tego czarnego pudełka przyłaczona jest tzw odma [link wygasł]
to po środku
natomiast po stronie prawej znajduje sie u dołu filtra dziura gdzie podejrzewam powinien być rura elastyczna a jej niema po co ona jest i co sie dzieje gdy jej nie mam to coś zwiazane z ciepłem ?
przepraaszam ze si etrzoszke rozpisalem ale bardzo zależy mi na pomocy
Powinienes miec jeszcze rure elastyczna ktora sie nad kolektorem pzyczepia (jesli o to ci chodzi) ma ona za zadanie lapacnie cieplego powietrza. Bardzo sie przydaje w zimne dni bo silnik szybciej sie nagrzewa
Nagrzewnica służy do nagrzewania powietrza w samochodzie... Może być zakamieniona i niedrożna więc w środku będziesz miał ziomno... Ale jeżeli dobre masz ogrzewanie to nie wymieniaj nagrzewnicy... Nie wiem jak jest cc ale w polonezie np trzeba całą deskę rozebrać żeby się dostać do nagrzewnicy...
XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja 17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...
Kierowco, przygotuj się na zmianę czasu! Ostatnia niedziela marca to moment, gdy następuje zmiana czasu z zimowego na letni. Oznacza to utratę godziny snu i choć może się wydawać, że to niewiele, to jednak niewyspanie kierowcy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.