Cc700 ktos kto zna sie - niech pomoże!!!!!!!

17 Gru 2007, 23:11

witam ma 2 problemy, jestem od niedawna posiadaczem cc700 95r.

ktos mi powiedział w trakcie jakiejś rozmowy żebym wymienił nagrzewnice a wiec moje pytanie co to jest i do czego służy ,co sie dzieje jak jest zepsuta?

drugi problem polega na tym iz filtr pwietrza który znajduje sie pośrodku i nad silnikiem oczywiście do tego czarnego pudełka przyłaczona jest tzw odma [link wygasł]

to po środku
natomiast po stronie prawej znajduje sie u dołu filtra dziura gdzie podejrzewam powinien być rura elastyczna a jej niema po co ona jest i co sie dzieje gdy jej nie mam to coś zwiazane z ciepłem ?

przepraaszam ze si etrzoszke rozpisalem ale bardzo zależy mi na pomocy
lukasz1985
Nowicjusz

• 19 Gru 2007, 15:50

Powinienes miec jeszcze rure elastyczna ktora sie nad kolektorem pzyczepia (jesli o to ci chodzi) ma ona za zadanie lapacnie cieplego powietrza. Bardzo sie przydaje w zimne dni bo silnik szybciej sie nagrzewa
    hot-garage
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk

19 Gru 2007, 16:34

Nagrzewnica służy do nagrzewania powietrza w samochodzie... Może być zakamieniona i niedrożna więc w środku będziesz miał ziomno... Ale jeżeli dobre masz ogrzewanie to nie wymieniaj nagrzewnicy... Nie wiem jak jest cc ale w polonezie np trzeba całą deskę rozebrać żeby się dostać do nagrzewnicy...
    Hunter
    Początkujący

Miejscowość: Będzin

20 Gru 2007, 21:43

dziekuje za podpowiedzi bede próbował dojść powoli po waszych podpowiedziach dzieki!!!!!

a jescze jakby ktoś mi powiedział gdzie w cc znajduje sie nagrzewnica
    lukasz1985
    Nowicjusz

20 Gru 2007, 23:43

sorka głupie pytanie pozdro!!! już wiem o co chodzi
    lukasz1985
    Nowicjusz

23 Gru 2007, 21:30

Od filtra powietrza musi byc zalozona rura elastyczna do wydechu bo moze zamarzac gaznik przy bardzo niskich temperaturach(ja tak mialem).
    SUBARU i nic wiecej
    speedaw
    Nowicjusz

Miejscowość: Jugów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
      Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...
      Nowości na 2021 rok modelowy
      Witam, Mimo iż rok 2020 dopiero co się zaczął Volvo określiło zmiany w modelach na rok 2021. Samochody z MY 2021 będzie można zamawiać prawdopodobnie od połowy kwietnia 2020r. Oto najważniejsze ze zmian: - we wszystkich modelach ...