A co..? Chciałeś zakładać i nie wiesz czy się opłaca? W polskich realiach instalacja zwraca się po 12-15 tys km więc się opłaca. Co do cen gazu...nie jesteśmy jasnowidzami. Jeśli na świecie nie dojdzie do jakiegoś konfliktu lub ekonomicznego kolejnego potężnego kryzysu,to cena gazu będzie na podobnym poziomie. W końcu kontrakty podpisywane na ten surowiec są co najmniej kilkuletnie.
Jak nie będzie żadnej wojny pomiędzy głównymi eksporterami tego surowca i większej katastrofy z tym związanej to myślę, że strasznych zmian w cenie nie będzie. Na pewno jak założysz teraz instalację gazową to spokojnie Ci się zwróci i jeszcze trochę w kieszeni Ci zostanie. Pozdrawiam
Takiego czegoś nigdy nie przewidzisz. Gaz nadal się opłaca, chociaż teraz trochę mniej niż 2 lata temu jak zakładałem instalację. Wtedy benzyna była prawie po 6zł, a gaz koło 2,20-2,30. Teraz gaz trochę droższy, a benzyna z kolei staniała.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...
Z tego co widzę,to Kolego gaz póki będzie to zawsze się opłaci Nawet jeśli będzie po 4zł a benzyna po 7zł to i tak będziemy trochę do przodu. To jest takie gdybanie,dzięki użytkownikowi Arturowi założyłem instalacje i nie żałuje. Niech żałują Ci co przepłacają .
no to może być wszystko różnie ja właśnie przymierzam się do gazu (zenit na razie na tapecie) więc zbieram info jak to cenowo wygląda. Wiem, że niektórzy nawet wykonują skomplikowane obliczenia różnych wariantów
Zawsze w okresie zimowym (grzewczym) ,gaz na stacjach kosztował więcej niż latem. Jeżdżę autami na lpg od 12 lat nieprzerwanie więc dokładne zaobserwowałem sobie to zjawisko. Ten rok jest inny. Nie można jak zawsze podwindowywać ceny gazy skoro generalnie benzyna i ropa znacznie staniały. Cena lpg jest konsekwencją cen innych paliw.
Prawie wszyscy uzależniają cenę gazu od tego co się u nas w kraju dzieje, ale nie zapominajmy, że o tym decydują rynki światowe. To co zrobi Rosja również nie pozostaje bez znaczenia, tak więc możemy sobie prognozować ale wróżenie z fusów.
Gaz zawsze będzie ok 50% tańszy od diesla czy benzyny ponieważ gaz jest to produkt odpadowy podczas rafinacji ropy nafotowej, pozyskiwany jest także ze złóż.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.