Central zamek

26 Gru 2010, 21:12

Witam, ojciec ma założony w swojej astrze I gen central zamek, ale taki który otwiera wszystkie 4 drzwi po przękręceniu kluczyka w drzwiach-tutaj moje pytanie czy jest możliwość założenia czegoś aby mógł otwierać z pilota drzwi?? Z góry dzięki za odpowiedz
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r

26 Gru 2010, 21:24

Trzeba by kupić sterownik centralnego zamka z pilotami i podłączyć.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Gru 2010, 21:25

Jest, ale sam tego pewnie nie zrobisz.idz do jakiegos elektro-mechanika pewnie bedzie kombinowal.
jeśli zadaje pytanie, to znaczy ze już spróbowałem wszystkiego co umiem.
Didi19
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Gora

26 Gru 2010, 21:30

dobra powiedzcie mi tylko jeszcze czy uniwersalny sterownik będzie pasował pod każdy rodzaj central zamka tzn fabryczny itp. nie wiem czy ta astra ma fabryczny central czy dokładany osobno (gdy był kupowany był już założony)
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r

27 Gru 2010, 09:26

Powinno działać bo polega to tylko na tym, że trzeba się wpiąć w odpowiednie przewody na których pojawią się napięcie bądź masa po przekręceniu kluczyka no i wpiąć sterownik który poda napięcie bądź masę po naciśnięciu guzika w pilocie do tych przewodów.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

27 Gru 2010, 10:57

Trzeba też będzie dokupić i zamontować siłownik w drzwiach kierowcy, bo teraz jest tak, że drzwi kierowcy są otwierane kluczykiem, a pozostałe siłownikami. W zamku są styki master, które steruja modułem centralnego, a on z kolei steruje siłownikami w pozostałych drzwiach.
Teoretycznie trzeba kupić i podłączyć moduł radiowy z pilotami. Ewentualnie kupić alarm z mozliwością podłączenia zamka centralnego. Wówczas z pilota alarmu będziesz sterował i centralnym i alarmem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Alpine
    W 1976 roku Renault przedstawiło prawdziwie sportowy samochód – Renault 5 Alpine. Model, zaprojektowany i produkowany w zakładach Alpine w Dieppe, łączył elegancję ze sportowym stylem. Wykorzystano w nim wyposażenie ...
    Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...