CENTRALNY ZAMEK, A PILOT...

24 Kwi 2009, 07:04

Witam wszystkich. mam takie pytanie. Mam w daewoo nubirze centralny zamek z masterem czyli można otworzyć wszystkie drzwi kluczykiem od strony kierowcy. jednak nie ma do tego pilota. Czy jest możliwość dorobienia takiego pilota :?: Proszę o pomoc. Pozdrawiam
diabel86
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

24 Kwi 2009, 09:22

A masz autoalarm na pilota?Bo jeżeli tak,to w zależności od tego alarmu można by było podłączyć centralny pod ten alarm i wówczas byłoby tak,że przy włączaniu alarmu zamyka się centralny,a przy wyłączaniu alarmu,otwiera się centralny.A jeżei nie masz alarmu,to musisz kupić centralkę centralnego na pilot.Ale nie wiem,czy nie lepiej zainwestować w alarm,jeżeli nie masz.
A swoją drogą,to ciekawe,bo Nubirki miały centralny na pilota plus alarm.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Wrz 2010, 16:08

odświeżę temat bo kupiłem sterownik do tego autka

Nubira 2 ma na plus czy na minus zamykanie/otwieranie?

czy posiada moduł sterowania szybami?

wg instrukcji do auta czerwony kabel z + znajdę w tyle lewej bocznej ramki po stronie kierowcy, moje pytanie co miał na myśli pisząc tył ramki??

jeśli chodzi o sterowanie centralnego to błękitny kabel z odniesieniem białego oraz żółty znajdę w 9 polowym białym złączu jednostki centralnej na tyle lewej bocznej ramki po stronie kierowcy

wiec sie powtórzę, co to jest ta ramka? wewnątrz drzwi?

pozdrawiam
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Wrz 2010, 18:36

Nie wiem skąd to wszystko wyczytałeś....
Nubira II ma otwieranie/zamykanie na plus i minus.... Zależy czy chcesz otworzyć czy zamknąć drzwi.
Napisz jaśniej o co ci chodzi...
Jaki sterownik kupiłeś? Do czego?
Centralny masz oryginalny czy dokładany? Napisz ewentualnie jakie masz kolory przewodów na wtyczce przy module centralnego i przy jakich pinach. Jeżeli kupiłeś moduł alarmu, to zapodaj jego nazwę i schemat, to ci powiemy gdzie masz się podpiąć z centralnym.
Pisz bardziej zrozumiale.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

19 Wrz 2010, 22:38

wszystko juz znalazlem i podlaczylem...przepraszam za zamet

pozostalo mi tylko znalesc przewod zasilajacy +12V, nie chce sie byle gdzie podlaczac, na zadnym kablu nie widzialem aby bylo stale podawane napiecie a do bezpiecznikow na "chama" nie chce sie podpinac, gdzie moge znalesc taki kabel zasilajacy abym mogl sie podpiac bezpiecznie pod niego??
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

20 Wrz 2010, 15:58

A nie miałeś oryginalnie centralnego zamka? Wszystkie Nubiry II miały go montowanego oryginalnie. Nawet jest bezpiecznik od centralnego w skrzynce pod maską - EF28 . Poszukaj dobrze za pedałami z lewej strony - powinno tam być gniazdo razem z zasilaniem z tego bezpiecznika.
Jeżeli nie ( co byłoby dziwne ) to zasilanie możesz wziąść z akumulatora -przecięgnąć przewód od skrzynki bezpieczników ( tam jest zacisk na śrubę 8 i można się tam wpiąc bez rozbierania skrzynki ) to żaden problem. Po drodze na tym przewodzie musisz założyć bezpiecznik 10A.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...

20 Wrz 2010, 22:35

jest centralny ale bez sterownika, musialem kupic sterownik do centralnego i silownik do drzwi od kierowcy, jutro poszukam tego bezpiecznika

[ Dodano: 21 Wrzesień 2010, 12:07 ]
jeśli chodzi o bezpieczniki pod kierownica to znalazłem bezpieczniki w którym na stale jest dostarczane napięcie, a są to:

1. Audio (zasilanie), zegar cyfrowy
2. oświetlenie schowka
3. immobilizer
4. uk. anty włam.
5. złacz. diagnost
6. przekaźnik zapłonu, przekaźnik klimatyzacji, przekaźnik świateł przeciwmgłowych, układ ATC

[ Dodano: 21 Wrzesień 2010, 12:12 ]
a jeśli chodzi o EF28 to on odpowiada za siłowniki zamków drzwi (centralna blokada), ale którędy poprowadzić stamtąd kabel do kabiny kierowcy to nie mam pojęcia
OczkO
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Wrz 2010, 13:48